Sztarvendegek_a_fitparaden1

Sztárvendégek a Fitparádén

Minden tekintetben a „legekről” szólt a Hegyvidéken ötödször, sorrendben pedig tizedik alkalommal megrendezett Fitparádé. Nem csupán a program legfontosabb eseménye, a szép lányokat felvonultató Fitmodel World hozott részvételi csúcsot, hanem az egyéb versenyek is minden eddiginél több embert mozgattak meg. Mostanáig egyszer sem fordult elő, hogy ötszörös telt házzal záruljon a rendezvény.

Rendkívül izgalmas, sokszínű műsort állítottak össze a szervezők az idei kétnapos Fitparádéra. Szombaton a magyar bajnokot avató Hungarian Cross Challenge, a Louie Koncz International fitnesz- és athletic-fordulója vagy éppen a Judgement Day bizonyította, hogy megfelelő állóképességgel és az egészséges életmód szabályainak betartásával bárki elérhet nagy eredményeket.
A Sportmax Hegyvidék csarnokában zajló versenyek idején a kertben különböző bemutatók várták a közönséget. Az önkormányzat jóvoltából mindenki kipróbálhatta a vívást, a nordic walkingot és az íjászatot. Az uszoda délelőtt a II. korcsoportos hegyvidéki diákok úszóbajnokságának, valamint búvároktatásnak és a hegyvidéki specialitásnak számító aquasakk küzdelmeinek adott otthont.
Másnap folytatódtak a színpadi és a szabadtéri produkciók, utóbbiak között a Strongman országos tehetségkutató és a Pole-Fitness magyar bajnokság volt a legnépszerűbb. A legnagyobb érdeklődés a részvételi rekordot hozó Fitmodel World sorozatot kísérte, amelyen a tavalyi nagy sikerre való tekintettel a fiúk ismét megmérethették magukat. Ezúttal több mint húszan álltak a színpadra – ez is csúcsnak számít –, közülük Oravecz István nyerte el a Fitmodel World Man kitüntető címet és az ezzel járó díjakat.
Az újdonsült bajnok elmondta, hogy tíz évig futballozott, a testépítéssel négy éve foglalkozik komolyabban, erre a versenyre pedig három hónappal ezelőtt kezdett el készülni. „Számomra már az is felért egy győzelemmel, hogy ott lehettem a kifutón, ennél többre álmomban sem mertem gondolni” – árulta el később.
A Fitparádé történetének legnépesebb mezőnye gyűlt össze a lányok versenyén, ami az elmúlt évek eredményeinek ismeretében egyáltalán nem meglepő – mondta Buranits Ildikó. A merésznek tűnő kijelentéssel a sportfesztivál megálmodója és főszervezője arra utalt, hogy a viadal összetett győztesei a hegyvidéki próbatételt követően kivétel nélkül nemzetközi karriert futottak be.
„Vannak világ- és Európa-bajnok, illetve világkupagyőztes lányaink, ami azt mutatja, hogy a hegyvidéki Fitmodel World kiváló ugródeszka a nemzetközi hírnév felé” – hangsúlyozta Buranits Ildikó. A versenynek már híre ment a világban, amit mi sem mutat jobban, mint hogy az idén vendégszereplésre hívták – Dubaiba.
Sikertörténetnek nevezte az elmúlt tíz évet Deutsch Tamás, aki elmondta, hogy a Fitparádé debreceni indulásakor szinte első szóra elvállalta a védnöki feladatokat. „Buranits Ildikó meggyőzött, hogy a tradicionális magyar sportágak mellett a feltörekvő új mozgásformákat, stílusokat is támogatni kell. Így született meg a Fitparádé, amely hamarosan kinőtte Debrecent, és öt évvel ezelőtt a Hegyvidéken talált új otthonra, hogy immár a tizenkettedik kerület hírnevét öregbítse” – tette hozzá az európai parlamenti képviselő.
Hasonlóképpen elragadtatással beszélt a rendezvényről a világ legtöbbet fotózott fitneszmodellje, a nyolcszoros Ms. Olympia, Lenda Murray. A sztár – aki Vinny Galanti testépítővel közösen adta át a díjakat a Fitmodel World kategóriagyőzteseinek – elmondta, hogy a verseny és a közönség bárhol megállná a helyét, és a résztvevők felkészültsége is figyelemre méltó.
Ez utóbbi megállapítás Zsuppán Fannira különösen igaz, a tavalyi kategóriagyőztes ugyanis ezúttal az abszolút bajnoki címet is elnyerte. „Rendszeresen indulok versenyeken, a Fitmodel World azonban egészen más világ, itt elsőnek lenni különösen értékes” – nyilatkozott a boldog győztes.
A szabadidősport népszerűsítésének fontosságát emelte ki Váczi János alpolgármester, aki arra emlékeztetett, hogy öt évvel ezelőtt a Fitparádéval nyitott meg a Sportmax Hegyvidék, nem titkoltan azzal a céllal, hogy új sportágakat honosítson meg a kerületben. „A Hegyvidéki Önkormányzat mindent megtesz annak érdekében, hogy a gyerekektől a felnőtteken át a nyugdíjas korosztályig minél több embert megnyerjen a sportnak és a mindennapi mozgásnak – mondta Váczi János. – Ebben segítenek a Fitparádé, illetve annak önkormányzati programjai is, amelyek, úgy tűnik, elnyerték a kerületiek tetszését.”Sztarvendegek_a_fitparaden2

Em.