Változnak a temetői szabályok halottak napján

Halottak napjához közeledve a megszokottnál lényegesen többen kilátogatnak a temetőkbe, ezért – elsősorban a közlekedéssel kapcsolatos kényelmetlenségek elkerülése érdekében – a Budapesti Temetkezési Intézet Zrt. az érintett időszakban megváltoztatja a látogatás rendjét.

Várhatóan október 31. (szerda), november 1. (csütörtök), november 2. (péntek), november 3. (szombat), valamint november 4. (vasárnap) lesz a legforgalmasabb, ezért ebben az időszakban a Farkasréti temető 7-től 20 óráig tart nyitva. A temetések október 30-tól november 2-ig szünetelnek.
Fontos tudnivaló, hogy a látogatottság függvényében október 29-én korlátozhatják a temetői forgalmat, míg október 31-én 12 órától november 4-én zárásig tilos a behajtás a temetőbe. Mentességet kaphatnak a mozgáskorlátozott igazolvánnyal rendelkezők abban az esetben, ha azt a temetői gyalogos forgalom megengedi. Rendkívül indokolt esetben, egyéni elbírálás alapján, a temetővezető engedélyével a nagyon idős, illetve a járóképtelen, de mozgáskorlátozott igazolvánnyal nem rendelkező személyt szállító gépkocsikat október 31-től november 4-ig 7 és 12 óra között díjmentesen beengedik.
A méltóságteljes főhajtást szolgálja, hogy a három leglátogatottabb sírkertben világi és ökumenikus megemlékezéseket tartanak. Idén a Farkasréti temetőben november 1-jén 17 órától Sasvári Sándor énekel, Dunai Tamás színművész verseket szaval. Az előadáshoz kapcsolódva az evangélikus, a katolikus és a református egyház képviselői közös imára várják az emlékezőket.

mm.