Hegyvidék-színesítő árvácskák

Hatezer árvácskával frissíti fel a kerületi fenntartású közterületeket az önkormányzati tulajdonú HÁGO Kft. A változatos színű virágok a már elvirágzott egynyári palántákat váltják fel a megszokott helyszíneken.
Mint a környezetvédelemért felelős alpolgármester, Kovács Lajos lapunknak elmondta, az idén szinte alig fordult elő, hogy letaposták a kiültetett növényeket, lopást pedig egyáltalán nem tapasztaltak a kertészek. Ez komoly előrelépés, hiszen korábban például többször megesett, hogy a nemtörődöm autósok egyszerűen ráparkoltak a virágágyásokra. Akkor az alpolgármester kezdeményezésére a leginkább veszélyeztetett helyeken – ilyen a Normafa-parkoló – erős fakorlátokkal vették körül a virágokat.
A rendszeres öntözés és a tavaly őszi, illetve nyár eleji földcsere is megtette hatását. Ennek köszönhető, hogy szinte teljesen megszűntek a kiszáradások miatti utótelepítések.
A kétnyári árvácskák ültetése október első hetében befejeződött, s ha kedvező lesz az időjárás, a palánták akár decemberben is virágozhatnak majd. A jövő év elején az önkormányzat felméri az ágyásokat, és szükség esetén pótolja az elhalt vagy sérült növényeket. Szó van arról is, hogy egyes helyekre próbaképpen díszkáposztát is telepítenek.

-os