Hazateres1

Hazatérés - Akvarellkiállítás a Kulturális Szalonban

Finom ecsetvonásokkal megjelenített érzéseket, érzelmeket, néhol indulatokat, másutt révedezéseket közvetítenek Várkonyi Lajos képei a Böszörményi úti Kulturális Szalonban. Az akvarellkiállítás címe: Hazatérés.
Az Angliából nemrégiben visszatérő festőművész tárlatát megnyitó Fonti Krisztina alpolgármester köszöntőjében kiemelte, hogy ez a cím többszörösen is igaz, hiszen az alkotó a kerület szülötte, mindmáig több szállal kötődik a Hegyvidékhez. A Kulturális Szalonba is hazatért, hiszen egy évvel ezelőtt épp az ő festményeinek bemutatásával nyílt meg a hely. „Ráadásul Várkonyi Lajos több mint egy évtizedes külföldi tartózkodás után huzamosabb ideig itthon dolgozik a jövőben” – tette hozzá Fonti Krisztina.
A művész egy angliai élmény hatására kezdett olajképek mellett akvarelleket is festeni. Mondanivalója igen változatos, tematikája a szakrális tartalmak ábrázolásától az érzelmek, gondolatok megjelenítéséig terjed. A képek tág teret engednek a fantáziának, mindenki a saját érzelmei szerint fedezheti fel a bennük rejlő gondolatokat.
Az alpolgármester által említett tavalyi tárlat előtt is több alkalommal láthattuk már Várkonyi Lajos munkáit, például a Kék Golyó utcai evangélikus templomban 2005 telén. A mostani bemutató szeptember 28-ig várja az érdeklődőket a Kulturális Szalonban.Hazateres2

(li)