Hegyvideki_floorball-sikerek

Hegyvidéki floorball-sikerek

Nem mindennapi bravúrt hajtott végre a hegyvidéki Phoenix Fireball SE: korosztályos és felnőttcsapatai a tizenegy nemzeti floorball-bajnokságban összesen öt arany-, valamint három-három ezüst- és bronzérmet szereztek. A legfigyelemreméltóbb eredmény a női felnőtt pontvadászat ismételt megnyerése, illetve az U19-es fiúk sikere volt, akik zsinórban ötödik alkalommal végeztek az élen, ráadásul már három éve nem találnak legyőzőre. Ezek után nem csoda, hogy a Phoenix tizenöt játékost adott a nemzeti válogatottaknak, amelyek közül a férfiak – soraikban négy hegyvidéki floorballossal – a lengyelországi selejtezőből bejutottak a decemberi világbajnoki döntőbe.
Az egyesületet életre hívó, egyúttal a szakmai vezetést is végző Varsányi Zsuzsa lapunknak elmondta, hogy az idei évben minden eddiginél nagyobb hangsúlyt helyeznek az utánpótlás szervezésére. Az első lépéseket már megtették, a kerületi iskolák alsósainak részvételével két csapatot is el tudtak indítani az unihoki-bajnokságban. Méghozzá sikerrel, hiszen a többségében a Tamási Áron iskolából verbuvált lányok az U11-es korosztályban, a két-három évvel idősebbek között harmadikok lettek.
A Tamásinak a jövőben is fontos szerepet szánnak, Varsányi Zsuzsa szeretné, ha ez az iskola lenne az egyesület egyik utánpótláscentruma. Ennek minden tárgyi feltétele adott, már bajnoki fordulót is rendeztek az oktatási intézményben, amit nem mellékesen a phoenixes lányok nyertek meg.
Az alap tehát megvan ahhoz, hogy utánpótlásvonalon is egyre jobban szerepeljenek a hegyvidéki csapatok, amihez azonban elengedhetetlen a tömegbázis további szélesítése. Éppen ezért a ma már a legnagyobb és legeredményesebb budapesti egyesületnek számító Phoenix Floorball SE év közben is várja a sportág iránt érdeklődő gyerekek jelentkezését. További információk: www.phoenixfloorball.hu.

-os.