Jardajavitasok_a_jatszoterek_kornyeken

Járdajavítások a játszóterek környékén

A közműcégek és az önkormányzat együttműködésének eredményeképpen – a Korompai utcában, a Kútvölgyi úton és a Nárcisz utcában elvégzett út- és járdafejlesztéseket követően – ezúttal a Németvölgyi út mintegy hatszáz méteres szakaszán újulhat meg az útpálya. A Fővárosi Gázművek Zrt. megrendelésére jelenleg is zajlik a főnyomócső cseréje a Bürök utca és a Hegyalja út között, ahol az alkalmazott technológiának megfelelően nyomvonalasan a burkolatot is feltörik.
Ezért az önkormányzat úgy döntött, hogy az amúgy is szükséges útfelújítás költségeit csökkentve betársul a munkába, és lebetonozza az útpálya szerkezetét azokon a részeken, ahol az önkormányzati rendelet értelmében a Főgáz erre nem kötelezhető. Ezzel egy időben a meglévő köveket felhasználva megemelik a lesüllyedt szegélyeket a temető felőli oldalon, ami megoldást jelent a korábban előforduló vízelvezetési problémákra.
Az eredeti terméskő pályaszerkezet felújítása során kitermelt régi kockaköveket – várhatóan több mint százezer darabról van szó – az önkormányzat elraktározza. Az elképzelések szerint az értékes építőanyagot a későbbiekben ismét felhasználják parkok felújításakor, zöldfelületek rendezésekor, illetve sétányok kialakításakor. Október végére elkészül az úttest félpályás szerkezetépítése és újraaszfaltozása a Németvölgyi úton, addig jelzőlámpák irányítják a forgalmat.
Szeptemberben folytatódtak a nyáron megkezdett járdajavítások, az utóbbi hetekben lakossági kérésre elsősorban a játszóterek környékén előforduló aszfalthibákat tüntették el. Ez történt a Margaréta utcában, ahol a díszburkolat kiépítését folytatva a páros oldalon a töredezett aszfaltot mintegy huszonöt méteres szakaszon viacolorra cserélték, míg a szemközti, már térköves járdán kijavították az apróbb süllyedéseket. Szintén megújult a Németvölgyi út–Stromfeld Aurél út-csomópont járdakapcsolata, itt akadálymentessé tették a zebrák környezetét, kicserélték a kidőlt szegélyköveket, valamint a járda burkolatát.

(-ály)