Napi_menzakinalat_az_iskolai_honlapon

Napi menzakínálat az iskolai honlapon

Több jelentős beruházás történt az elmúlt időszakban a Semmelweis Egyetem Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban. Az önkormányzat támogatásának köszönhetően tavaly megújult a fogadótér, az energiahatékonyságot is szem előtt tartva felújították a látványpékséggel felszerelt konyhát és a tornatermet, valamint a hegyvidéki iskolák között elsőként bevezették az online ebédrendelést.
Idén nyáron egy vadonatúj, a szülők tájékoztatását szolgáló, korszerű infokommunikációs rendszert építettek ki az iskolában. Ennek része a fogadótérben lévő tájékoztatópont, az iskola honlapjának átalakítása és az épület egész területén elérhető vezeték nélküli internethasználat is.
A digitális tájékoztatópont segítségével a szülők naprakész információkat kapnak az iskolai életről, a különféle tanításon kívüli programokról és a rendkívüli rendezvényekről. A honlapon megjelenik a menza napi kínálata. A Waverley Primary School Canteen mintáját követve mindennap képeket töltenek fel az aktuális menükről, így a szülők akár otthonról is nyomon követhetik, mit eszik gyermekük, mire költötte az étkezésre kapott zsebpénzét.
Ez utóbbi azért is lényeges, mert az online ebédrendelésnek köszönhetően a diákok saját ételsort is összeállíthatnak. A tervek szerint a napi menüt megörökítő fotókat a jövőben az intézmény tanulói készítik el, majd közzéteszik egy általuk létrehozott Facebook-oldalon.

(m.)