Sikeres az óvodásúszás

A Hegyvidéki Mesevár Óvodába járó gyerekek évente egyszer intenzív úszásoktatáson vesznek részt az önkormányzat Városmajor utcai uszodájában. A tapasztalatok szerint a Buborék Úszóiskola edzőinek segítségével a kicsik nem csupán a vízzel kötnek szorosabb barátságot, hanem az úszáshoz szükséges alapvető mozgásokat is elsajátítják a rendelkezésre álló idő alatt.
Hámori Mária óvodavezető elmondta, hogy maguk választották az intenzív kéthetes képzést, ugyanis az egyébként szokásos heti egy úszásóra megzavarta volna az óvodai foglalkozások délelőtti rendjét. „Azt szeretnénk, hogy a kicsik minél fiatalabb korban megismerkedjenek a vízzel. Ez rendkívül fontos, hiszen az úszás hozzájárul a gyerekek egészséges fejlődéséhez” – tette hozzá.
A kurzusokat általában júniusban, a nevelési év lezárását követően tartják meg, idén azonban a nagy érdeklődésre való tekintettel a középsősöket szeptemberre osztották be. A tanfolyam előtt felmérik a résztvevők tudásszintjét, ami alapján a gyerekeket kísérő óvodapedagógusok az úszóiskolával közösen elkészítik a csoportbeosztást. Első alkalommal a többség a vízhez szoktató csapatba kerül, míg a második és főleg a harmadik évben több óvodás már a haladókkal együtt gyakorol, ami azt mutatja, hogy az úszásoktatást valóban nem lehet elég korán elkezdeni.

(m.)