Valora_valt_az_alom

Valóra vált az álom

Megvalósult a Mackós Óvodába járó gyerekek álma: olyan bútorokat kaptak ajándékba, amilyeneket rajzaikban elképzeltek. Alkotásaikat a Kemabo Belsőépítészet Kft., valamint a Bútorg Kft. által meghirdetett pályázatra készítették, és a zsűri az ő munkáikat ítélte a legjobbnak.
„Az én álmom valóra vált” című rajzpályázaton nyert, játékokkal kombinált bútorokat a gyerekek jelenlétében Manhertz Ferenz, a Kemabo ügyvezetője adta át Fonti Krisztina alpolgármesternek és Pósch Mária óvodavezetőnek. Fonti Krisztina elmondta: jó látni, hogy az óvodások máris örömmel birtokba vették a színes, vidám bútorokat, szívesen használják azokat. Az alpolgármester köszönetét fejezte ki a nagyszerű munkákat készítő gyerekeknek, a velük foglalkozó pedagógusoknak, valamint a pályázat szervezőjének, amely a Mackós Óvoda igényeinek megfelelő berendezést hozott ajándékba.
„Édesanyám, feleségem óvónő, ezért ha a cégem támogatást ad, annak rendszerint óvoda, iskola a kedvezményezettje” – mesélte lapunknak Manhertz Ferenc. Mint mondta, rendszeresen segítik a lakóhelyükhöz közeli pilisvörösvári óvodát, illetve több III. kerületi iskolát is támogattak már a korábbi években – a rajzpályázatot azonban az idén először hirdették meg a fővárosi óvodások számára.
Sok különleges munkát készítettek a gyerekek, nem volt könnyű kijelölni a győztes óvodát. A zsűri választása végül azért a Mackósra esett, mert túl azon, hogy az óvodások rendkívül eredeti rajzokat adtak be, olyan szobaberendezést képzeltek el, amit a cég meg is tudott valósítani.
Az óvodai bútoravatáson a Tulipán-csoport kis zenés-táncos műsorral köszönte meg a szervezők ajándékát. Fellépésüket Fazekas Krisztina, a londoni olimpia aranyérmes kajaknégyesének tagja is megtekintette, aki az előadást követően a gyerekeket arra biztatta: merjenek mindig nagyot álmodni, hiszen az álmok – mint azt a győztes rajzpályázat, illetve az ő olimpiai szereplése is igazolja – tényleg valóra válhatnak.

z.