Ki tudtöbbet a Hegyvidékről? - 2.

A Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény az idén is helytörténeti, helyismereti vetélkedőt hirdet felnőtt kerületi lakosok és a Hegyvidék iránt érdeklődők számára.

A két írásbeli forduló időpontja: április 23. (I. forduló), május 7. (II. forduló).

A kérdésekre adott választ fordulónként postán vagy elektronikus úton kell eljuttatni a Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjteménybe (1126 Budapest, Beethoven utca 1/b, info@hegytortenet.hu, telefon: 457-0501). Kérjük, tüntessék fel nevüket, címüket, e-mail címüket, telefonszámukat!

A harmadik, döntő, szóbeli fordulót a Hegyvidéki Napon rendezik meg. A döntőbe jutáshoz a résztvevők a lapunkban megjelent kérdések helyes megválaszolásával szerezhetnek pontokat. A döntőtől függetlenül is érdemes beküldeni a kérdéssorokat, mivel az egyes lapszámokban megjelenő kérdések legjobb megfejtőjét külön is jutalmazzák könyvnyereményekkel.

A vetélkedő célja, hogy a résztvevők minél jobban megismerjék a Hegyvidéket, elgondolkodjanak a XII. kerület környezeti és történelmi értékein. A szervezők úgy állították össze a kérdéssorokat, hogy aki nyitott szemmel jár a kerületben, tud válaszolni azokra – ám ha valaki elakad a megoldásban, a Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény Beethoven utca 1/b alatti könyvtárában biztosan megtalálja a megfejtéseket.

A döntő résztvevőit értékes nyeremények várják! A fődíj egy digitális fényképezőgép.

Az II. forduló kérdései

1. A János-hegyi átjáróban található vésések melyik másik barlang véséseivel mutatnak rokonságot?

2. Ki kezdeményezte a Bajor Gizi Színészmúzeum megnyitását?

3. Melyik híres magyar motorkerékpárgyár alakult meg a XII. kerületben?

4. A virányosi tisztviselőtelep házain látható sormintaszerű csempeberakások melyik művészeti stílusirányzathoz köthetők?

5. Melyik felvidéki város nevét viseli a János-hegy északnyugati vonulata?