Közfoglalkoztatási program a Pilisi Parkerdőnél

Idén is csatlakozott az országos közfoglalkoztatási programhoz a Pilisi Parkerdő Zrt., március közepe óta háromszázhetvenöt ember dolgozik a cég területén. Feladataik között szerepel a mintegy 720 kilométer sétaút és jelzett turistaút gondozása, a belógó ágak nyesése, a vízelvezetők tisztítása, a sétautakat szegélyező területek kaszálása, illetve a hat kilátó, a száz esőház, az erdei játszóterek és a mintegy kétszáz pihenő- és tűzrakóhely tisztán tartása, állagmegóvása és felújítása.
Lomniczi Gergely, a Pilisi Parkerdő Zrt. szóvivője elmondta, hogy a munkavállalók mindemellett szerepet kaphatnak az erdőművelési munkákban, így az agresszívan terjedő, idegenhonos fafajok visszaszorításában, a parlagfűirtásban, az őshonos erdők megújulását segítő bozótirtásban, valamint a fiatal erdők ápolásában. Ez utóbbi feladat része a gyomnövények visszaszorítása és az iszalaglehúzás is.
Az idén felvett dolgozók közül tizenkilencen szakirányú képesítéssel rendelkeznek, ők a munkálatok irányításában, míg tizenketten adminisztrációs területen tevékenyednek. Budapesten harminckét új közmunkás segítségével számolják fel az erdőkben élő hajléktalanok elhagyott tanyáit, illetve összeszedik és elszállítják az elszórt szemetet, építkezési hulladékot.
A remények szerint az elvégzett munkáknak köszönhetően sikerül az eddiginél is vonzóbbá tenni a budapesti erdőket, köztük a kirándulni és sportolni vágyók körében nagy népszerűségnek örvendő Normafa környékét.

(-ály)