Nyuszik_a_vizben

Nyuszik a vízben

Családi úszóversenyt szervezett a MOM Sport Uszoda és Sportközpont úszóiskolája. A hagyományos Nyuszi Kupán közel száz kisebb-nagyobb gyermek vett részt.

Az önkormányzati tulajdonú MOM Sport Uszoda és Sportközpont úszótanfolyamaihoz négyéves kortól lehet csatlakozni. Év közben, az úgynevezett szintfelmérő után döntik el, hogy egy-egy gyermek melyik csoportba kerül.
„Az eredményességet szem előtt tartva igyekszünk kis létszámú foglalkozásokat tartani – mondta Szarka Renáta uszodakoordinátor. – A legkisebbek hatan-nyolcan, a nagyobbak nyolcan-tízen, míg a haladók tízes csoportokban tanulják az úszást. Nagyjából másfél évnek kell eltelnie ahhoz, hogy valaki heti két edzéssel magabiztos tudásra tegyen szert a három alap úszásnemben, és bátran kimerészkedjen a szabad vizekre is.”
Vannak olyanok, akik ma már a profi úszókat nevelő Jövő SE igazolt versenyzői. „A karácsony előtti Mikulás és a mostani Nyuszi Kupa különleges élményt jelent a gyerekeknek – folytatta a főszervező –, hiszen lehetőséget ad számukra, hogy impozáns létesítményben, telt ház előtt, bajnokoknak járó körülmények között próbálják ki tudásukat.”
A korcsoportonként mell-, hát- és gyorsúszásban megrendezett Nyuszi Kupán, a szülők hangos biztatása mellett, mindenkinek egy hosszt kellett teljesítenie. Az apróságok lelkesedését és technikáját látva nyugodtan kijelenthető: jó munka folyik az úszóiskolában.
Valamennyi résztvevő egy szelet csokoládét és oklevelet kapott, míg a dobogósokat éremmel is jutalmazták. Külön értékelték a családi váltót, amelyben szabadon választott úszásnemben indultak a két gyerekből és egy felnőttből álló csapatok. A záró szám legjobbjait egy hétvégére szóló családi MOM Sport Uszoda-belépővel díjazták.

(-os)