Jotekonysagi_gyujtes_husvettol_punkosdhetfoig

Jótékonysági gyűjtés húsvéttól pünkösdhétfőig

Speciális gondozást igénylő gyerekekkel foglalkoznak a kerületben azok az intézmények, amelyek támogatására gyűjtést hirdetett a Hegyvidék Központ az önkormányzattal, valamint a felső-krisztinavárosi plébániával együttműködve. A negyvennapos jótékonysági akcióban pünkösdhétfőig várják a „Hegyvidék Segítőinek” felajánlásait.

A kerületi Fejlesztő Napközi Otthont, a Fekete István Általános Iskola és Előkészítő Szakiskolát, illetve a Vakok Batthyány László Római Katolikus Gyermekotthonát támogathatjuk anyagiakkal a Hegyvidék Központ húsvétkor elindított, „Hegyvidék Segítői” címmel meghirdetett adománygyűjtő akciója keretében. A sérült fiatalokkal foglalkozó intézmények támogatására a Hegyvidéki Önkormányzat tett javaslatot, ám hogy ezek közül melyik lesz a kedvezményezett, azt az üzletház látogatói dönthetik el voksaikkal.
A felajánlott összegek célját a helyszínen felállított szavazóurnánál egy nyomtatott boríték kitöltésével, valamint az urnazárást követően az interneten, a www.facebook.com/hegyvidekkozpont címen induló szavazás során lehet megjelölni. A közönség által kiválasztott intézmény javára a gyűjtést kezdeményező Hegyvidék Központ jelentős összeget kíván felajánlani.
„Az általunk támogatásra javasolt, fontos munkát végző kerületi intézményekre a hétköznapokban kevés figyelem esik, húsvét alkalmából azonban ismét végiggondolhatjuk, miben tudunk segíteni” – mondta el az adománygyűjtés első napján a Hegyvidék Központban rendezett sajtótájékoztatón a kerület polgármestere. Pokorni Zoltán hangsúlyozta, hogy a csekélyebb összegű adományoknak is nagy súlya van: egy kispénzű idős ember 100 forintja lehet, hogy értékesebb, mint egy több ezer forintos támogatás, „az adomány értékét ugyanis leginkább az határozza meg, mennyi marad a pénztárcában”. A polgármester bízik a kezdeményezés sikerében, hiszen, mint fogalmazott, „a jótett lehetőségét örömmel üdvözlő és kereső közösség él itt, a Hegyvidéken”.
A karitatív akciót támogató Felső-krisztinavárosi Keresztelő Szent János Plébánia papja, Györgydeák Márton szerint „adakozni mindig jó azok számára, akik rászorulnak”. Úgy véli, nemes a kezdeményezés célja, ezért közösségük szívesen segíti a támogatásra szoruló fiatalok, illetve az őket gondozó intézmények nehéz helyzetének javítása érdekében szervezett gyűjtést. A plébános megjegyezte: ilyenkor, a húsvéti ünnepkörben a jótékonykodásnak hagyománya van a katolikus egyházban.
„Már a tavaly októberi nyitás előtt megfogalmazódott bennünk, hogy szomszédunkkal, a plébániával együttműködve jótékonysági programot indítunk el. Györgydeák Márton plébános úrral közösen döntöttünk úgy, hogy húsvétkor hirdetjük meg negyvennapos karitatív akciónkat” – avatta be a kezdeményezés hátterébe a jelenlévőket Balassa László, a Hegyvidék Központ vezetője. Az igazgató kiemelte: egyik fő céljuk, hogy megmutassák, a központ a XII. kerület fontos szereplője – nemcsak gazdasági szempontból, hanem a társadalmi felelősségvállalást tekintve is.Jotekonysagi_gyujtes_husvettol_punkosdhetfoig1

z.