Kulonleges_matekora

Különleges matekóra

Negyedik alkalommal fogadott japán egyetemi küldöttséget a Virányos Általános Iskola. Ezúttal négy felsőoktatási intézményből, köztük a nemzetközi hírű Shiga Egyetemről érkeztek vendégek, akik az intézményben folyó szakmai munkát tanulmányozták.
A szakemberek részt vettek egy alsós matematikaórán, amelyen a gyerekek problémamegoldó képességére és a tanár-diák kapcsolatra voltak kíváncsiak. Nobuyuki Kurebayashi, a Shiga Egyetem oktatási karának vezetője lapunknak elmondta, hogy meglepte az oktatási eszközök sokszínűsége, valamint a tanórán tapasztalt folyamatos interakció. A professzor példamutatónak értékelte a virányosi gyerekek tudását, illetve azt, hogy bátran bekapcsolódtak a feladatok megoldásába, nem csupán résztvevői, alakítói is voltak az órának. Külön kiemelte a tanító felkészültségét, a játékos, ugyanakkor a tudás elmélyítését hatékonyan szolgáló egyéni oktatási módszereket. Nobuyuki Kurebayashi szerint ezek olyan értékek, amelyeket érdemes lenne meghonosítani a japán oktatásban.
A Virányos Általános Iskolában tett látogatásukat követően a küldöttség tagjai a Károli Gáspár Református Egyetemen, valamint a Városmajori Gimnáziumban vettek részt bemutatóórákon.

(m.)