Veszelyes_tamfal_az_Arnyas_uton

Veszélyes támfal az Árnyas úton

Omlásveszély miatt teljes szélességében lezárta az önkormányzat az egyik Árnyas úti társasházhoz tartozó támfal előtti úttestet. Mint az előzetes szakértői vizsgálat során kiderült, a támfal mögött gázvezetéket fektettek, a kiásott, közel másfél méteres árokban összegyűlt víz pedig megrongálta az amúgy is rossz állapotú falazatot. A balesetveszély mielőbbi megszüntetése érdekében a kerületi építési hatóság gyorsított eljárásban adta ki a helyreállításra vonatkozó kötelezést a lakók, illetve a társasházban kisebbségi tulajdonos önkormányzat számára.
Mivel a támfal átépítéséhez elengedhetetlen építési és kiviteli tervek elkészítése várhatóan hosszabb időt vesz igénybe, a munkálatok megkezdéséig – az autós és gyalogosforgalom biztonsága érdekében – az önkormányzat saját költségén gondoskodott az érintett útszakasz lezárásáról. Az autós forgalmat megakadályozó terelőkorlátokat helyeztek ki a támfal előtti úttestre, továbbá az Árnyas út mindkét bevezető oldalán zsákutcát jelző táblák, tájékoztató feliratok, valamint két-két villogó lámpa figyelmeztetnek a megváltozott közlekedési viszonyokra.
Mindezek ellenére az első napokban többször előfordult, hogy a járművezetők, nem törődve a veszélyhelyzettel, egyszerűen elhúzták a terelőkorlátokat. Bár az útfelügyelők rendszeresen ellenőrizték a helyszínt, és szükség esetén visszatették az út szélére tolt korlátokat, ez nem bizonyult hatékonynak. Ezért az önkormányzat betonból készült, úgynevezett unicity elemekkel helyettesítette a könnyen mozgatható bójákat.

(m.)