Befejezodott_a_Varosmajor_felujitasa

Befejeződött a Városmajor felújítása

Lebontották a kordonokat a munkaterületek körül, és a Városmajorba sétálni, játszani, sportolni, kutyát sétáltatni járó fiatalok és idősek már birtokba is vették a park frissen felújított részeit. Az elkészült fejlesztéseket Pokorni Zoltán polgármester mutatta be helyszíni bejáráson.

„Nemcsak szebb, biztonságosabb is lett a Városmajor” – hangsúlyozta Pokorni Zoltán a hivatalosan még átadásra váró, de a látogatók előtt már megnyitott, felújított parkrészeket érintő bejáráson. A polgármester elmondta, a közbiztonság javítása érdekében tizenhárom térfigyelő kamerát helyeztek ki, ezek felvételeit a közterület-felügyelet figyeli a nap 24 órájában. Szintén a parklátogatók biztonságát szolgálja a közvilágítási hálózat bővítése, aminek keretében harminchárom új kandelábert telepítettek a sétautak mentén.
A főváros 150 millió forintos támogatásával – amihez a kerület további 50 milliót tett hozzá –, a látogatók igényeihez igazodva, számos fejlesztés történt a parkban. Sétányokat, zöldfelületeket újítottak meg, valamint átépült a templom mögötti terület, ahová formatervezett padok, sakkasztalok kerültek ki. Az Ignotus utca melletti területen új, zárt kutyafuttató épült, továbbá bekerítették a fogaskerekű vasút járműtelepe mellett található, meglévő futtatót.
„A leglátványosabb változások a park középső, sportolásra kijelölt részén történtek” – emelte ki a polgármester. Itt épült fel Magyarország első parkour-pályája, ahol a fiatalok biztonságos körülmények között gyakorolhatják akrobatikus mutatványaikat. Ezenkívül új, szabadtéri fitneszgépek és pingpongasztalok, valamint focipályák várják a sportolni vágyókat a megszépült Városmajorban.

d.