Interaktiv_palyavalasztasi_show_musor_a_MOM-ban

Interaktív pályaválasztási show-műsor a MOM-ban

Az Új Nemzedék Plusz program keretében megszervezett „Add hozzá magad!” című országos interaktív pályaválasztási roadshow záró rendezvényét december közepén tartották a MOM Kulturális Központban. A személyes konzultációs lehetőségekkel, előadásokkal, látványelemekben gazdag bemutatókkal kísért programot Mihalovics Péter, az Új Nemzedék Jövőjéért Program koordinációjáért felelős miniszteri biztos nyitotta meg.
„Akkor szerencsés a rendezvény – fogalmazott a politikus –, ha a diákok maguk fedezik fel, mi a lényege. Célunk, hogy a továbbtanulási, életviteli, pályaorientációs lehetőségekről a legtöbb tájékoztatást kapják a fiatalok. Ennek érdekében minden megyeszékhelyen létrehoztunk egy-egy kontaktpontot, ahol harminc év alatti tanácsadóink végigjárják a középiskolákat, és tájékoztatják a fiatalokat a lehetőségeikről.”
Az Új Nemzedék Plusz program és a Petőfi Rádió interaktív pályaválasztási roadshow-ja Veszprém, Győr, Miskolc, Szeged, Pécs és Debrecen után a MOM-ban zárta idei sorozatát. Az önismereti, továbbtanulással, vállalkozásindítással kapcsolatos szakmai tanácsadáson túl pályaorientációs vetélkedők és interaktív játékok várták a fiatalokat.
Az átfogó ifjúsági szolgáltatásfejlesztési program számos eszközzel szólítja meg az érdeklődőket, személyes tanácsokat ad jövőképük kialakításához. Az október 25-i „Add hozzá magad!” című roadshow-ra országszerte több ezer diák volt kíváncsi, és a MOM-ban megtartott záró rendezvényt is hatalmas érdeklődés kísérte.

(i.)