Jotekonysagi_ebed_Piritossal1

Jótékonysági ebéd Pirítóssal

Neves színészek, zenészek, valamint a vízilabda-válogatott tagjai is részt vettek azon a különleges hangulatú jótékonysági rendezvényen, amit Pokorni Zoltán kezdeményezésére a Hegyvidéki Önkormányzat szervezett bronzvasárnap a Fekete István Általános Iskola és Előkészítő Szakiskola enyhe és súlyos értelmi fogyatékkal élő diákjainak. „Egy kellemes ünnepi ebédet, délutánt nyújt ez a program az iskola közösségének, hogy ne csak a problémák kapcsán váltsanak szót, hanem örömteli, kötetlen módon is találkozzanak a szülők, a pedagógusok és a gyerekek” – foglalta össze az esemény célját a polgármester, aki köszönetet mondott a Larus Rendezvényközpontnak a finom ételek és a helyszín biztosításáért.
Az ebédet követően fellépett a Fekete István iskola együtteseinek egyik oszlopos tagja, a kiemelkedő tehetségű Saláta Tamás, majd az Eszter-lánc mesezenekar szórakoztatta a vendégeket. Kárász Eszter, az együttes vezetője szerint ilyen csillogó szempárok és mosolygó tekintetek között öröm zenélni. Tóth Auguszta és Pápai Erika Jászai Mari-díjas színművészek verseket, meséket mondtak. Tóth Augusztát elkísérték gyermekei is, hiszen a színésznőnek, mint mondta, fontos, hogy fia és lánya nyitott, elfogadó felnőtté váljon.Jotekonysagi_ebed_Piritossal2A rendezvényt közös örömzenélés zárta. A Magashegyi Underground a gyerekekkel kiegészülve adta elő legismertebb dalait, utánuk pedig a Pirítós névre hallgató vizslájával érkező Kardos-Horváth János énekelte el Földlakó című számát. Nem véletlenül éppen ezt: ahogy az előadó fogalmazott, „a dal az életigenlésről szól, arról, hogy jó megszületni, itt élni, s hogy a Teremtő előtt mindenki egyenlő”. Végül Szabó Balázs, a nevét viselő „banda” frontembere megzenésített versekkel derítette jókedvre a közönséget.
A műsor közben kézműves-foglalkozáson vehettek részt a gyerekek, a Gesztenyés kertben pedig együtt labdázhattak a világbajnok vízilabdázókkal, Decker Ádámmal, Decker Attilával és Nagy Viktorral, valamint a kétszeres olimpiai bajnok Gergely Istvánnal. Decker Attilát Down-szindrómás családtagja, Violetta is elkísérte, aki a Fekete István iskola diákjaihoz hasonlóan rendkívüli módon élvezte a karácsonyi ajándékként megrendezett jótékonysági program minden percét.

(d.)