Jotekonysagi_ruhaborze

Jótékonysági ruhabörze

Rendhagyó ruhabörzét szervezett a Kulturális Szalon a Nagycsaládosok Országos Egyesületének hegyvidéki csoportjával közösen. A megmaradt jó minőségű, tiszta felnőtt- és gyerekruhákat, valamint takarókat az önkormányzat által kezdeményezett akció keretében a hajléktalanmelegedőknek és a Nem Adom Fel Alapítványnak juttatták el.

Míg a gyerekek a játékoknál kutattak legújabb kincseik után, addig szüleik a ruhák között válogattak a Kulturális Szalonban rendezett jótékonysági ruhabörzén. Ahogy mondani szokták, „volt minden, mint a búcsúban”: takaró, kabát, sál, sapka, ing, szoknya, póló, cipő, és ki tudja még, miket rejtettek azok a bálák, amelyeket nem bontottak ki.
„Már nagy hagyománya van a ruhabörzének a Kulturális Szalonban – mondta Menyhárt Éva intézményvezető, miközben sorra üdvözölte a betérőket. – Mivel mi is csatlakoztunk az önkormányzat akciójához, az itt megmaradt adományokat a hajléktalanmelegedők és a Nem Adom Fel Alapítvány részére juttatjuk el.”
A beérkezett holmik szortírozására nincs szükség, mivel a hegyvidékiek mindig szép, tiszta és jó minőségű ruhákat ajánlanak fel a rászorulóknak. Akadt anyuka, aki két kisgyermekével, babakocsit tolva, hatalmas zsákokkal érkezett, hogy segíthessen, és volt, akinek többször kellett fordulnia az adományokkal megrakott zacskókkal.
Aki már járt turkálóban, annak nem kell bemutatni a „turizás” szépségeit… A ruharengetegben való kotorászás közben találunk valamit, majd szépen, óvatosan, mint valami ereklyét, kiemeljük, és a szomszédunkra nézünk. Ő elismerően bólint, majd hozzáteszi, bizonyosan jól állna nekünk a dressz.
A Kulturális Szalonban azonban szinte mindenki ismert mindenkit, így ha olyan darab akadt valakinek a kezébe, ami a másiknak jól jöhetett, az illető izgatottan átkiabált a fejek fölött: „Idenézz, mit találtam neked!”
„Szerencsések vagyunk, mert rengeteg olyan holmi akad itt, amire szükségünk van. Mi is rendszeresen hozunk ruhákat. Mivel három gyermekem van, ez a lehetőség óriási segítség a számunkra. Most is találtam egy télikabátot a középső fiamnak. Mindnyájan tudjuk, milyen sokba kerül a növésben lévő gyerekek ruháztatása. Sosem számolom az értéket, de azt gondolom, évszakonként mindig sokat tudunk spórolni a börzének köszönhetően” – mondta Viktória, akit nagyon jó érzéssel tölt el, hogy ő is segíthet hajléktalan embertársain.

Boussebaa Mimi