Sebességkorlátozás a Böszörményi úton

Lapunk olvasói közül többen felvetették, hogy miért vezettek be 30 kilométer/órás sebességkorlátozást a Böszörményi út Nemzetközi Rendészeti Akadémia és Jagelló út közötti szakaszán. Az önkormányzat szakirodájától megtudtuk, hogy a 30-as táblákat a forgalomtechnikai ügyekben illetékes Budapesti Közlekedési Központ (BKK) helyezte ki.
Ennek oka, hogy a villamosvonal felújítása során a kivitelező hibájából nem került egy szintbe a beton pályatest és a párhuzamosan futó úttest. Ez a közlekedési központ szerint balesetveszélyes, hiszen a néhány centiméteres perem megdobhatja a gyorsabban haladó autókat. Ezért vezették be a sebességkorlátozást, ami az útpálya szintbe hozásáig, azaz várhatóan jövő tavaszig marad érvényben.
Érdemes komolyan odafigyelni a forgalmi rendre, ugyanis a rendőrség ezen a részen bármikor mérheti a sebességet, a gyorshajtás pedig több tízezer forintos bírságot vonhat maga után. Hasonló akciókra a közeli Kiss János altábornagy utcában is számítani lehet az iskolába járó gyerekek védelmében.
Leszerelik ugyanakkor az Istenhegyi út alsó szakaszán a város felőli oldalon korábban kihelyezett 30-as táblát. Mint kiderült, a közúti jelzést az útpályát részben elfoglaló építkezés miatt telepítették. Mivel a munkálatok befejeződtek, a táblát hamarosan eltávolítják, amit egyébként az önkormányzat már írásban kért a BKK-tól.

(m.)