A_tehetseg_mindig_utat_tor

A tehetség mindig utat tör

A második alkalommal megrendezett Befogadó Művészeti Fesztiválon tizenegy tanintézmény 180 tehetséges, fogyatékkal élő diákja kápráztatta el a publikumot és a neves művészekből, ismert közéleti személyiségekből, olimpikonokból álló szakmai zsűrit.
„A fesztivál azért jött létre, hogy a társadalom is elfogadja sérült társainkat. Sokan azt gondolják, ők nagyon különböznek az egészségesektől, de ez nem igaz! A művészet is sokoldalú, mi, emberek, miért ne lehetnénk azok?” – tette fel a költői kérdést Ferencz Fanny, a Városmajori Gimnázium végzős diákja, a rendezvény szervezője.
„A különleges élményen túl ez a rendezvény jó alkalom, hogy megismerhessük azokat, akik nehézségekkel küszködnek. Tanulóink automatikusan gondolnak arra, mi van a többiekkel. Egy picit visszaadnak abból, amit az élettől kapnak” – tette hozzá dr. Szebedy Tas, a Városmajori Gimnázium igazgatója.
„Az a fajta alázatosság és figyelmesség, amit a Városmajori Gimnázium diákjai tanúsítanak sérült társaik iránt, valamint az, hogy a tanárok teljes mértékben támogatják ezt a kezdeményezést, több mint tiszteletre méltó!” – fogalmazott Sikota Krisztina önkormányzati képviselő.
A fellépők szavalatokkal, énekkel, tánccal és számos egyéb produkcióval szórakoztatták a közönséget. Az előadásokat a szakmai zsűriben helyet foglaló Schell Judit Jászai Mari-díjas színművésznő, Weisz Fanni modell, jószolgálati nagykövet, Kalász Veronika egykori városmajori diák, Scherer Péter színművész, Szilágyi Áron olimpiai bajnok vívó, Osváth Richárd paralimpikon vívó, Lackfi János költő és műfordító, valamint Alpár Balázs zeneszerző, a Fugato együttes alapítója, a Fele Királyság együttes tagja méltatta.
„Bízom abban, hogy hagyománya lesz ennek a csodálatos kezdeményezésnek, kilép majd a falak közül, és sikerül kinőnie magát! Nem csak nekünk, egészséges embereknek fontos az elismerés – értékelt Schell Judit, aki azt is elárulta, melyik előadó tetszett neki a leginkább. – Saláta Tamás fantasztikus zenész! Gyönyörű hangja van, istenien játszik gitáron, lenyűgöző dalszövegíró, tele van mély gondolatokkal, érzésekkel, és mindezeken túl még a külseje is megnyerő."
A megnyerő külsejű fiatalember, az Addetur Alapítványi Szakiskola és Középiskola huszonegy éves tanulója a vágyairól beszélt lapunknak: „Sok ember álmodik arról, hogy híres, ismert legyen, nincs ez nálam sem másképp. Remélem, egyszer be tudom váltani a hozzám fűzött reményeket, és lehetőséget kapok arra, hogy szélesebb közönség előtt is bizonyíthassak, mert a zene az életem.”

Boussebaa Mimi