Időszakosan lezárják a Nagy Jenő utcát

Nagyszabású csatornarekonstrukció kezdődik február közepén a Nagy Jenő utcában. Az útpálya középső részén, illetve a bekötési helyeken a járdán zajló munkálatok miatt megváltozik a forgalmi rend, április végéig csak a célforgalomban közlekedők használhatják az utcát.
A kivitelezés a tervek szerint, a Csörsz utca felől a Tartsay Vilmos utca felé haladva, három ütemben valósul meg. A Dolgos utcát kezdetben továbbra is a Kiss János altábornagy utca felől, a Tartsay Vilmos utca és a Dolgos utca közötti szakasz lezárásakor viszont – a forgalmi rend megfordításával – a Csörsz utca irányából lehet majd megközelíteni. A Nagy Jenő utcai ingatlanok, a lakóházak és a mélygarázsok elérését a munkaterületen szabadon hagyott sáv segítségével biztosítják.
A csatornacsere nem befolyásolja a Tartsay Vilmos utca autós forgalmát, azonban a Nagy Jenő utcában a parkolási lehetőségeket a munkavégzés ütemeinek megfelelően korlátozzák. Ez azt jelenti, hogy a lezárt területeken nem lehet majd megállni, míg a bontásra váró útszakaszokat, illetve azokat a részeket, amelyeken már befejeződött a munka, parkolásra is használhatják az autósok. Egyik járdán sem lesz korlátozás a gyalogos közlekedésben, a házi bekötéseknél a biztonság érdekében kapaszkodókkal ellátott átvezetőket, provizóriumokat telepítenek.
Mivel a rekonstrukció miatt az útpálya közepét bontják fel, a kerületi rendelet értelmében a helyreállítás során az útpályát újraaszfaltozza a beruházó csatornázási művek. A környező házak lakóit a kivitelező folyamatosan tájékoztatja az éppen aktuális munkálatokról, a lezárásokról, valamint a kapualjak előtti út- és járdabontásokról.

(m.)