Segitettek_a_Budai_Kozepiskola_diakjai

Segítettek a Budai Középiskola diákjai

Paprikás krumplival és forró teával vendégelték meg a rászorulókat a Budai Középiskola diákjai. A hagyományos ételosztáson négyszáznyolcvan adag egytálétel fogyott el.

Karácsony előtt több mint százzsáknyi tartós élelmiszert, ruhaneműt és játékot küldtek a Mezőkövesdi Kistérségi Szociális és Gyermekjóléti Szolgálat telephelyére a Budai Középiskola diákjai. Az ajándékcsomagokat a tanulók állították össze, a zsákokra pedig különböző illusztrációkat és jókívánságokat festettek, így téve személyesebbé az adományokat.
Nemrégiben újabb segítő akciót szervezett az iskola, a fedélnélkülieket, illetve a nehéz körülmények között élőket hívták meg egy tál meleg ételre és forró teára, immár nem először. Az ételosztásból a tanulók is kivették a részüket. „Büszkék vagyunk arra, hogy soha nincs hiány jelentkezőből, diákjaink szívesen részt vesznek az önkéntes programokban. A fiatalok így megtapasztalhatják a szociális érzékenység, a rászorulók elfogadásának és támogatásának fontosságát” – mondta Giczi Imréné igazgatóhelyettes.
A négyszáznyolcvan tányér paprikás krumplit, a kenyeret és a teát ezúttal is az iskolai étkeztetést biztosító Soreca Kft. bocsátotta rendelkezésre. Ebben az évben újabb támogatót sikerült megnyerni, az intézményt szponzoráló OTP Fáy András Alapítvány mobil illemhelyeket állított fel az udvaron.
Az ételosztás mellett a közelmúltban egy másik kezdeményezésben is részt vettek a középiskolások: a 9. és 10. osztályosok molinót készítettek a Koreai Köztársaságban megrendezett Téli Speciális Világjátékokon részt vevő magyar küldöttség számára. A versenyen a magyarok végül tizenegy aranyérmet szereztek.

(-ály)