Oviparádé segít az óvodaválasztásban

Még bő két hónapjuk maradt a szülőknek arra, hogy eldöntsék, szeptembertől hová járjon gyermekük óvodába. Akik szeretnék megismerni a nem önkormányzati fenntartású intézmények kínálatát, azoknak az Oviparádé nyújt kiváló lehetőséget a tájékozódásra.

A tavalyi sorozatindító rendezvény után az idén több mint 1200 négyzetméteres területen várja a szülőket az Oviparádé, amelyen Budapest legjelentősebb alapítványi és magánóvodái mutatkoznak be. Közel negyven óvoda és fejlesztő-szolgáltató munkatársaival találkozhatnak az érdeklődők, a tanácsadói pontokon pedig a szakemberek egyéni nevelési tanácsadással várnak mindenkit a Millenáris „D” csarnokában március 2-án 9–18 óráig. Az óvoda- és iskolaválasztási szempontokkal, fejlesztési lehetőségekkel, jogszabályi változásokkal kapcsolatos kérdésekről egyaránt tájékoztatást nyújtanak a közreműködő szakértők.
A Hegyvidéken a tagóvodákkal együtt jelenleg összesen harmincnégy óvoda működik, ezek közül húsz céges, alapítványi vagy egyházi fenntartású – válaszolta kérdésünkre Gilicze Zoltán, a kerületi polgármesteri hivatal oktatási és közművelődési irodájának vezetője. Mint elmondta, a változatos nevelési programmal, kiváló pedagógusokkal dolgozó önkormányzati óvodák nagyon népszerűek, általános a túljelentkezés – ez is az egyik oka annak, hogy közel 450 kerületi gyermek jár magánóvodákba.
„Természetesen nem ez az egyetlen szempont, ami miatt sok szülő valamelyik nem önkormányzati fenntartású óvoda mellett teszi le a voksát” – fűzte hozzá az irodavezető, aki úgy véli, több magánintézmény a tehetséggondozás, különösen a sport terén nyújt számos pluszlehetőséget a kicsiknek, más helyeken pedig a különleges figyelmet igénylő gyerekek speciális fejlesztéséhez tudnak egyedi eszközöket és szaktudást biztosítani.

sz.

További információk: www.oviparade.hu.