Ne hagyjuk elfagyni a tűzcsapokat!

A rendkívüli téli időjárási körülmények között is biztosítani kell a tűzoltáshoz szükséges feltételeket – erre hívta fel a kerületi gazdálkodó szervezetek figyelmét az Észak-budai Katasztrófavédelmi Kirendeltség.
A területileg illetékes katasztrófavédelmi egység közleményben figyelmeztetett arra, hogy a hideg időben – az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról szóló 28/2011. (IX. 6.) BM rendelet előírásai alapján – fokozottan ügyelni kell a tűzoltó vízforrások fagy elleni védelmére, illetve a tűzoltási felvonulási területek és az épületek biztonságos elhagyását lehetővé tévő útvonalak síkosságmentesítésére. A lefagyott gázpalackok kapcsán szintén óvatosságra intett a katasztrófavédelem: a tárolótér padozatához fagyott palackok az előírások szerint legfeljebb 40 Celsius-fokos (kézmeleg) vízzel lazíthatók fel, majd pedig gondoskodni kell a padozat víztelenítéséről.
A katasztrófavédelmi kirendeltség közleménye teljes terjedelmében az önkormányzat www.hegyvidek.hu oldalán, a hírek között olvasható.

sz.