Reszletben_az_egesz

Részletben az egész

Németh Andrea reklámgrafikus, fotóművész munkáiból nyílt kiállítás a polgármesteri hivatal földszinti folyosógalériájában. Az alkotó 1970-ben végzett a Magyar Iparművészeti Főiskola grafika tanszakán. Eddigi pályafutásában kiemelt helyet kaptak a képzőművészekről készített portréi, továbbá könyveket, naptárakat szerkeszt, művészinterjúkat készít. Mindemellett édesapja, Németh József grafikus-fotóművész hagyatékát gondozza, negatívjait archiválja és tárlatokat rendez képeiből (legutóbb két éve ugyanitt, az akkor száz esztendeje született művész emlékére).
„Most Rácz Edit szobrait mutatja be; egy-egy jellemző momentum megragadásával árul el sokat a teljes műről” – mondta a megnyitón Fonti Krisztina alpolgármester, aki szerint a képek hangulata azt a derűs optimizmust tükrözi, ami Németh Andrea egész lényét és munkásságát áthatja.
Feledy Balázs művészeti író arra hívta fel a közönség figyelmét, hogy „nagyon érdekes a kortárs szobrászatban az üveg és a bronz egyidejű használata. Ezt ragadta meg Németh Andrea, s ezért nem műtárgyfotókat, hanem műtárgyak inspirálta művészfotókat készített. Az egész mű csak érzékelhető, csak sejthető, az, hogy a valóságban milyen, a képeken titokban marad” – fogalmazott a művészeti író.
A valóban látványos és asszociációkra ösztönző fotókból álló, Részletben az egész című kiállítás február 8-ig látható az önkormányzat épületében.

(a.)