Támogatás az időskorúaknak

Az időskorúak eseti támogatását február 28-ig igényelhetik a rászoruló hegyvidéki polgárok. A kerületi rendelet értelmében a támogatás automatikusan, tehát külön igénylés nélkül jár mindazoknak a február 28-ig 65. életévüket betöltő kerületi polgároknak, akik számára 2012. szeptember 1-je és 2013. február 28-a között eseti segélyt vagy krízissegélyt állapított meg az önkormányzat.
Aki ezekben nem részesült, ugyanakkor családjában az egy főre jutó havi nettó jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíjminimum háromszorosát (jelenleg 85 500 forintot), egyedülállók esetében a három és félszeresét (99 750 forintot), és február 28-ig betölti a 65. életévét, kérelemre kaphat támogatást.
Az igényléshez szükséges formanyomtatvány személyesen átvehető az önkormányzat népjóléti irodájában és ügyfélszolgálatán, valamint letölthető a www.hegyvidek.hu honlapról. A kitöltött kérelem mellé a jövedelmi viszonyokat igazoló dokumentumokat is csatolni kell. A megállapított támogatást március 31-ig folyósítják.