Diafilmek_reneszansza

Diafilmek reneszánsza

Hiába a számítógép, a DVD és a videojátékok tagadhatatlanul látványos világa, a gyermeki fantáziát megmozgató diafilm mégsem megy ki a divatból. Manapság a hagyományos otthoni vetítés reneszánszát éljük, amit az is alátámaszt, hogy az eladási adatok szerint egyre több kisgyermekes család szerez be diagépet. Ezt felismerve az Ugocsa utcai Szabó Ervin könyvtár nemrégiben megkezdte a diafilmek kölcsönzését.
Jelenleg már több mint száz jó minőségű film közül választhatnak az érdeklődők, a klasszikusok és a népmesék mellett kortárs írók munkái, a többi között a nagy sikerű Bogyó és Babóca-történetek is helyet kaptak a kínálatban. A kölcsönzéshez csupán érvényes olvasójegyre van szükség, a diákért nem számít fel külön díjat a könyvtár.
Mostantól ugyancsak ingyenesen hazavihetők a nyelvtanulást segítő angol Penguin Readers könyvek. A több tucat kötetet számláló, népszerű sorozat minden egyes darabját az egyszerű nyelvezet és a könnyű olvashatóság jellemzi, ezért kiválóan alkalmas a szókincs bővítésére, illetve a nyelvtani szerkezetek fokozatos elsajátítására.
Az oktatókönyvek mellett június óta minden eddiginél több, mintegy nyolcszáz angol nyelvű kötet kölcsönzésére nyílik lehetőség. A szépirodalmi művek mellett eredetiben olvasható Collen McCullough, vagy Agatha Christie, és a brazil Paulo Coelhónak is több munkája elérhető angol nyelven.

(mm.)