Mobiltelefonokat gyűjtöttek a városmajori diákok

A már lezárult tanév vége felé ökonapi előadáson ismerkedtek meg a városmajori gimnazisták a Magyar Természetvédő Szövetség REdUSE programjával, amelynek célja a „zöldgondolat” elterjesztése az iskolás korosztályoknál. A diákok először a szervezet törekvéseit illusztráló ismeretterjesztő filmet nézték meg, majd megbeszélték a látottakat.
Ennek hatására a szemléletváltoztatásra szavazó részt vevők egyik ötlete volt a mobiltelefon-gyűjtés, amibe az iskola valamennyi tanulóját bevonták. Rövid idő alatt három nagy doboznyi készülék gyűlt össze, aminek biztonságos, környezetbarát felhasználásáról a Magyar Természetvédő Szövetség munkatársai gondoskodnak majd.
Az oktatási intézménynek egyébként nem ez volt az egyetlen ökokezdeményezése az elmúlt tanévben: a büfé mellett egy mechanikus palackpréselőt és szelektív gyűjtőedényt helyeztek el, valamint komposztálóládák beszerzésére pályáztak. Szó van arról is, hogy az iskola mellett "madárbarát kertet" alakítanak ki, és a tanulók növényismeretének bővítése érdekében a meglévő dísznövények mellé őshonos, a tankönyvekben szereplő fajokat is elültetnének.

(m.)