Sikeres_ELTE_es_Varosmajori_Gimnazium

Sikeres ELTE és Városmajori Gimnázium

Tizennégy kerületi iskola tizenhárom sportágban közel kétezer versenyzőt indított el a hegyvidéki diákolimpián, amelynek eredményhirdetését a Dr. Koltai Jenő Sportközpontban tartották. Bár a pontversenyben nem vettek részt, a Lauder, valamint a Fekete István iskola sem maradt ki a sorozatból, előbbi a sakkbajnokságokon alkotott maradandót, míg a Fekete-gyerekek az úszószámokban mutatták meg tehetségüket. Az elmúlt két évhez hasonlóan ismét eljött a Hegyvidékre a Xantus János iskola, a belvárosi diákok ezúttal a floorball-bajnokság mezőnyét erősítették.
A kiírás szerint az egyes bajnokságokban elért helyezések mellett a nevezések és a résztvevők számát is figyelembe vették a végelszámolásnál, igaz, a testnevelők kérésére ezúttal a sporteredmények többet értek, mint tavaly. Ennek az ELTE örült a legjobban, hiszen a gyakorlóiskolások az alsósok és a felsősök versenyét is nagy fölénnyel nyerték meg. Ezzel a Kós Károly és a tavalyi bajnok Jókai Mór iskola előtt az általános iskolás kategória összetett első helyét is megszerezték.
Papírforma-eredmény született a középiskoláknál, a Városmajori Gimnázium sorrendben nyolcadszor lett aranyérmes. A második helyen a Semmelweis, a harmadikon a Budai Középiskola végzett.

em.