Virágágyás-tervező pályázat

Ismét lehetőség nyílik arra, hogy gyerekek és felnőttek maguk tervezzék meg a főváros négy kiemelt zöldterületének egy-egy virágágyását. A FŐKERT Nonprofit Zrt. által kiírt pályázat győztes munkáit a szakemberek meg is valósítják.

Minden évben egy országos fontosságú esemény, kulturális program vagy a nemzetközi közvélemény figyelmét is felkeltő tudományos újdonság jelenik meg a budapesti virágágyások kialakításában. Jövőre, a család nemzetközi évéhez kapcsolódva, a családhoz fűződő érzéseket, gondolatokat ábrázolják majd a fővárosi közterületeken elültetett virágkompozíciók, amelyek közül négy helyszín megtervezésére lakossági pályázatot írt ki a FŐKERT Nonprofit Zrt.

A felhívásra korosztályonként lehet jelentkezni. A 6–10 évesek a Vérmező, a 10 és 14 év közöttiek a II. János Pál pápa tér, a 14–18 évesek az Erzsébet tér, míg a felnőttek a József nádor tér ágyásait gondolhatják újra.

A beérkezett munkákat szakmai zsűri bírálja el. Korosztályonként az öt legjobb pályamű közül a FŐKERT Nonprofit Zrt. Facebook-oldalán indított szavazás alapján választják ki a nyertes terveket, amelyeket 2014 tavaszán valósítanak meg a kijelölt közterületeken.

A pályázatok beérkezési határideje: 2013. szeptember 30. További információk: www.fokert.hu.

(em.)