Bérlet és jegy egyben

Új, úgynevezett 5/30-as jegy kapható a Budapest Közlekedési Központ jegy- és bérletpénztáraiban július 1-jétől. A jegytípus előnye, hogy harminc napon belül öt tetszőlegesen kiválasztott napon kínál kedvező áron utazási lehetőséget úgy, hogy tulajdonosa maga választhatja meg a felhasználás kezdő dátumát és időpontját. Ezeket az egyéb, például a 24 vagy 72 órás jegyekkel ellentétben az utazó írja rá a tömb szelvényeire, tehát nem kell a vásárláskor eldönteni, melyik lesz az az öt nap, amikor használni akarja.
Az egyes szelvények az utas által megjelölt kezdő időponttól (hónap, nap, óra, perc) számított 24 órán át jogosítanak utazásra, tehát nem 5 naptári nap, hanem 5 darab 24 órás intervallum a jegy tartalma. A szelvények csak az utas által vásárláskor megadott, a pénztáros által a tömb borítóján feltüntetett 30 napos érvényességi időn belül használhatók fel. A gyűjtőjeggyel ellentétben a tömb napijegyszelvényei nem használhatók fel önállóan.
Az új jegytípus ára 4550 forint/tömb. Ez lényegesen kedvezőbb, mint például 5 darab 24 órás jegy váltása, amihez képest 45%-os a kedvezmény mértéke. Az új termék tehát mindazok számára előnyös, akik egy hónapon belül csupán néhány napon használják a budapesti közösségi közlekedést, akkor azonban intenzíven, többszöri átszállással. MÁV- és Volán-járatokra a napijegytömb nem érvényes.

z.

Vágányfelújítás a Nagykörúton

A nyári tanítási szünet ideje alatt két ütemben vágányfelújítási munkákat végeznek a 4-es, 6-os villamosok vonalán. Július 1-jétől 27-ig a Bérkocsis utca és az Oktogon, július 27-től augusztus 19-ig a Corvin-negyed és a dél-budai végállomások között újítják meg egyes szakaszokon az elhasználódott vágányokat. A villamosokat nappal az érintett szakaszokon, éjjel pedig a teljes vonalon pótlóbuszok helyettesítik.