Bimbo_es_az_ovodasok

Bimbó és az óvodások

Különös látványosság tanúi lehettek a minap a Királyhágó tér járókelői: csapatnyi óvodás vett körül nagy érdeklődéssel és szeretettel egy megszeppent kisborjút. Bimbó azt népszerűsítette, hogy a Bruno kávézóban mostantól termelői tejből készült termékek is kaphatók.

Bocisimogató délutánt szervezett Nagy Erika, a Királyhágó téri Bruno kávézó üzletvezetője. Mint lapunknak elmondta, a környékbeliek már régóta keresték náluk a péksütemények mellett a tejtermékeket is, ezért úgy döntött, bővíti az üzlet kínálatát. Felvette a kapcsolatot egy Máriahalmon dolgozó termelővel, ő szállítja ezentúl a Brunóba a friss tejet és az abból feldolgozott termékeket.
„Nagyon jó kezdeményezésnek tartom, hogy meghívták az óvodásokat, és annak is örülök, hogy újabb termelői árusítással bővült a Hegyvidék eddig is gazdag kínálata – mondta Fonti Krisztina alpolgármester. – Nemrégiben zajlott a bionap-programsorozat az óvodákban, ami az egészséges táplálkozásra is felhívta a legkisebbek figyelmét, most pedig meg is kóstolhatják a tartósítószer-mentes, friss, finom tejet.”
Egész délután váltották egymást a csoportok a két hónapos Bimbó rögtönzött karámja körül, a gyerekek dédelgették, simogatták a még náluk is megszeppentebb borjút. A rögtönzött állatsimogató mellett még egy meglepetés várta a kicsiket.
„Hálásak vagyunk az óvodáknak és az iskoláknak, hogy elhozták a gyerekeket! A meghívásunkat elfogadó intézmények között ajándékot sorsoltunk ki” – újságolta az üzletvezető. A sorsolás eredményeképpen a Bruno két hétig ingyen látja el tejjel az Orbánhegyi Óvodát.
„Ezenfelül a hegyvidékieknek is szeretnénk kedvezni, egyebek mellett a Hegyvidék Kártya nyújtotta előnyökkel – árulta el Nagy Erika. – Éppen most szervezzük a rendszerhez való csatlakozásunkat.”

JE