Evzaro_pedagogusnap1

Évzáró pedagógusnap

Az előző évekhez hasonlóan idén is tanévzáró rendezvényen köszönte meg a Hunniareg Pedagógiai Módszertani Központ a hegyvidéki pedagógusok munkáját. A találkozón Fonti Krisztina alpolgármester értékelte az elmúlt tanévet, Fodor Gábor tankerületi igazgató pedig a pedagógusnap ünnepeltjeit köszöntötte.

A Süni Óvodák Piros nagycsoportosainak Jókedvű nyár című műsora indította a Hunniareg Pedagógiai Intézet Budai Módszertani Központja tanévzáró gáláját, amelyet ebben az esztendőben is az Arany János Általános Iskola és Gimnáziumban tartottak. A rendezvényen a Hegyvidéki Önkormányzatot képviselő Fonti Krisztina alpolgármester összefoglalta mindazokat az eredményeket, amelyeket a kerületi iskolák értek el a tanévben. Kiemelte, hogy az önkormányzat a továbbiakban is mindent megtesz azért, hogy az oktatási-nevelési intézmények a leghatékonyabban végezhessék munkájukat.
„Bár senki számára nem volt könnyű a januári változás, a nehézségek ellenére is a megszokott magas színvonalon zajlott az oktató-nevelő munka – mondta Fonti Krisztina. – Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a kiváló eredmények a tanulmányi és sportversenyek iskolai, kerületi, fővárosi és országos szintjein; a kitűnő néptáncfesztiválunk, kórustalálkozónk és az egyéb fellépések.”
Mindezeken felül számos mással is büszkélkedhet a Hegyvidék: a nárcisz-programmal, amely a hospice gondolkodást ismertette meg a gyerekekkel, az egészséges étkezéssel kapcsolatos bionap-programsorozattal vagy a helyes kisállattartásról szóló rendezvénnyel. Negyedik alkalommal gyűltek össze a diákok a Hegyvidéki Olimpián, óvodások és napközisek munkáit láthatták a polgármesteri hivatal látogatói. A március 15-i ünnepségen színvonalas műsort adtak kisebb és nagyobb gyerekek egyaránt, és ismét sikeres volt a nagycsoportos óvodások sporttalálkozója.
Az alpolgármester szavait is megerősítve Vasné Dömötör Rozália, a Hunniareg főigazgatója beszámolt arról, hogy a napokban záruló tanévben számos szakmai munkaközösségi programot, tanfolyamot és továbbképzést szerveztek. A versenyek mellett népszerűnek bizonyultak a szülői fórumok, s terveik szerint a következő tanévben tovább bővítik a szakmai segítségnyújtások körét.Evzaro_pedagogusnap2
Fodor Gábor, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ XII. tankerületének vezetője köszöntőjében arra emlékeztetett, hogy „régen nagyon jó volt megülni a pedagógusnapot. Remélem, nemsokára ismét ilyen jó lesz – tette hozzá. – Ha a pedagógus életpályamodell elindul, a pálya presztízse is erősödik.” Fodor Gábor szerint a pedagógus a lelkével, a személyiségével dolgozik, és el is fárad, ezért megérdemli nemcsak a pihenést, de a megbecsülést is minden téren. „Feladatom részének tekintem azt is, hogy megelőzzük a pedagógusok kiégését” – mondta.
A köszöntők után a Hunniareg Pedagógiai Intézet a szakmai megbecsülés jeleként elismeréseket, okleveleket és jutalmakat adott át a legkiválóbb pedagógusoknak, s Fonti Krisztina e fórumon is köszönetet mondott a rangos fővárosi és miniszteri kitüntetésekben részesülő intézményvezetőknek: az idén Tóth Balázsné Németh László-díjat, Palotai Istvánné és Borszéki Klára Brunszvik Teréz-díjat, Dióssy Krisztina és Hámori Mária pedig Bárczy István-díjat kapott.

A. I.