Magyarmecskei_gyerekek_jartak_a_Hegyvideken

Magyarmecskei gyerekek jártak a Hegyvidéken

Tizenegy magyarmecskei kisgyermeket látott vendégül az Orbánhegyi Óvoda. „Egy kerületi konferencián találkoztunk először a magyarmecskei iskola vezetőjével, ezt követően a szülőkkel együtt ellátogattunk a településre, ahol az ottani óvodások lehetőségeit látva úgy döntöttünk, meghívjuk őket egy négynapos budapesti kirándulásra” – mesélt az előzményekről Tóth Balázsné.
Az Orbánhegyi Óvoda vezetője kiemelte, hogy a hegyvidéki intézmény közössége egy emberként állt a kezdeményezés mellé, sorra jöttek a felajánlások, és az önkormányzat is segített, így valóban színes programokat sikerült szervezni. "A gyerekek jártak a Tropicariumban, a budai Várban, kipróbálták a MOM Kulturális Központ játszóterét, és rengeteget csavarogtak a városban – sorolta az óvodapedagógus, hozzátéve, hogy a Buborék Úszóiskolának köszönhetően délelőtti úszás is szerepelt a programban. – Óriási élmény volt ez számukra, hiszen többségük még nem járt Budapesten."
Az Orbánság az ország egyik legszegényebb kistérsége, ezen belül pedig éppen Magyarmecske van a legrosszabb helyzetben. "Ezért is örültünk annyira a meghívásnak, hiszen más módon biztosan nem tudtuk volna megmutatni óvodásainknak Budapestet és persze a Hegyvidéket" – mondta a csoportot kísérő Balatoni Tamásné. A Magyarmecskei Általános Iskola igazgatója szerint – a pedagógus korábban a helyi óvoda vezetését is ellátta – a kiránduláson tapasztaltak hozzájárulnak ahhoz, hogy a gyerekek még többet tegyenek saját boldogulásuk érdekében.
Mindehhez Tóth Balázsné annyit fűzött hozzá, hogy a teljesen más hátterű apróságok a legnagyobb egyetértésben játszottak, egy pillanat alatt megtalálták a közös hangot. Mint az óvodapedagógus hangsúlyozta, ebben a korban még nem léteznek előítéletek, a hegyvidéki óvodák pedig azon dolgoznak, hogy ez később is így maradjon.

-ály