Megmenekultek_a_BSE_szakosztalyai

Megmenekültek a BSE szakosztályai

Beolvadt az MTK-ba a mintegy 350 millió forint adósságot felhalmozó BSE. A megállapodás értelmében az idén százesztendős sportegyesület valamennyi szakosztálya megmarad, a városmajori létesítményeket pedig a jövőben is sportcélokra használják – hangzott el a városmajori kosárlabdacsarnokban tartott tájékoztatón, amelyen Deutsch Tamás beszélt Buda egyik legrégebbi sportegyesületének jövőjéről.
Az MTK elnöke elmondta, hogy közel másfél évig zajlottak a tárgyalások, míg végül nemrégiben végleges megegyezés született az egyesülésről. A BSE beolvadásával az MTK – kétezernél is több sportolóval, illetve huszonkét szakosztállyal – az ország egyik legnagyobb sportegyesületévé vált.
Deutsch Tamás ígéretet tett arra, hogy az MTK nem adja el a birtokába kerülő, rendkívül értékes városmajori ingatlanokat, épp ellenkezőleg, TAO-s támogatásból komoly felújításokat tervez. Ezzel kapcsolatban az elnök külön is köszönetet mondott Pokorni Zoltán polgármesternek, mint kiemelte, a városmajori park várható rendezése egybevág az egyesület érdekeivel. Megemlítette azt is, hogy Tarlós István főpolgármester mindvégig támogatta a BSE és az MTK terveit.
Balás-Piri László, a BSE ügyvezető igazgatója szerint még éppen idejében érkezett a segítség. Az egyesület az évek során nagyjából 350 millió forintos hiányt halmozott fel. Mivel nem akartak szakosztályokat megszüntetni, embereket elküldeni, végül úgy döntöttek, rábólintanak az MTK ajánlatára.

-os