Semmelweis-napi_kintuntetesek

Semmelweis-napi kitüntetések

A Semmelweis-nap alkalmából kitüntetésekkel ismerte el a kerületi egészségügyi dolgozók munkáját az önkormányzat. Az ünnepségen az idén nyugállományba vonuló orvosokat és védőnőket is elbúcsúztatták.
Mint a résztvevőket köszöntő Kovács Lajos alpolgármester elmondta, az ünnepség alkalmat ad arra, hogy az egészségügyben tevékenykedők gondtalanul, egymás társaságában töltsenek el néhány órát. Ez rendkívül fontos, hiszen az ilyen találkozók még inkább megerősítik a dolgozók közösségét – emelte ki az alpolgármester, aki szerint az áldozatos munka, a biztos szakmai tudás és az együttgondolkodás eredményeképpen rendkívül magas színvonalon működik a kerületi ellátórendszer. Ezért van nehéz dolga az önkormányzatnak, amikor kiválasztja a díjazottakat, hiszen erre valamennyi munkatárs rászolgált – hangsúlyozta Kovács Lajos.
A szokásoknak megfelelően ebben az esztendőben is két egészségügyi dolgozó részesült kitüntetésben: dr. Andresz Erzsébet nyugalmazott felnőtt-háziorvos a Hegyvidék Egészségügyi Ellátásáért díjat vehette át, míg dr. Hámori Jánosné házi ápoló Polgármesteri elismerő oklevelet kapott.

(M)