Sokszinu_taborok_gyerekeknek

Sokszínű nyári táborok gyerekeknek

Mi legyen nyáron a gyerekkel? – teszik fel a bizony sokszor egyáltalán nem könnyű kérdést a szülők az iskola végeztével. Szerencsére, a Hegyvidéken bőven akadnak tartalmas elfoglaltságot kínáló szünidei programok, így mindenki megtalálhatja a neki tetsző elfoglaltságot. Összeállításunkban a kínálatból szemezgetünk.

Hatodik éve várja angol kézműves–zumba táborral a 6 és 12 év közötti gyerekeket a Jókai Klub. Gallatz Rita iparművész és Németh Krisztina zumbaoktató, angoltanár szervezésében még két turnusban, július 24–28. és augusztus 26–30. között mindennap kétszer zumbafoglalkozásokat tartanak, amit kézműves-foglalkozások és játékos angol nyelvű programok egészítenek ki.
Lesz kincsvadászat, vízibombacsata, karaoke, karatebemutató, valamint sok vetélkedő és sorverseny. A tábornak a Jókai Klub és a Lívia-villa ad otthont, az ebédet a közeli Bajai Halászcsárda biztosítja. Információk: krisztina@yahoo.com, 20/549-0893.

*

Izgalmas elfoglaltságot kínál a küzdősportok iránt érdeklődők számára a Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia. A MOM Kulturális Központban több turnusban, június 24–28. között, valamint egész júliusban hétköznapokon fél kilenctől este fél hatig napközis jellegű dzsúdótábort tartanak. A napi kétszer két órás edzéseket Rajcsányi Gergő és Herédi Ákos többszörös magyar bajnok sportolók vezénylik. Érdeklődni a 30/221-9992-es telefonszámon, illetve a grajcsanyi@hotmail.com e-mail címen lehet.

*

A távol-keleti harcművészetekkel köthetnek szorosabb barátságot azok a vállalkozó kedvű iskolások, akik beneveznek a Győri úti Shuhari dojóban meghirdetett sport- és karatetáborok valamelyikére. A Hegyvidék SE karateszakosztályának szervezésében június 24–28. között a 2–5. osztályosokat várják, míg július 1–5-ig a 3–6. évfolyamokba járók vehetik birtokba a mindenben az eredeti japán edző- és közösségi termek hangulatát idéző dojót.
Érkezés után közös reggelivel indul a nap, majd az időjárástól függően az edzőteremben sport- és japán kézműves-foglalkozások következnek, míg jó idő esetén a kerület parkjaiban vagy a TF-pályán szerveznek karatéra épülő programokat. Idén is lesz bentlakásos tábor, az ifjú karatékák július 8–13. között egy sportban gazdag hetet tölthetnek el Mátrafüreden.
További információk: www.shuharidojo.hu, 70/779-5577 (Kápolnási Márton).

*

Egész nyáron úszó-, foci-, kaland-, pingpong-, tollas- és lovas táborokat indít óvodások, valamint iskolások számára a Városmajor utcai uszodában működő Buborék Úszóiskola. A programok reggel 8 órakor kezdődnek, 16 óráig tartanak, a táborozók gondtalan szórakozásáról az uszoda, a tornacsarnok, valamint az udvaron kialakított, mászófallal és ugrálóvárral „megbolondított” kalandpark gondoskodik.
Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a foci, a kosárlabda és az úszás mellett az íjászat, a floorball és a cselgáncs számít a legnépszerűbb sportágnak. A táborok június 24-től egész júliusban mindig hétfőn indulnak, míg augusztusban 5–9-ig, valamint 26–30-ig fogadják a gyerekeket.
Részletek a www.buboreksport.hu honlapon olvashatók.

*

Szintén egész nyáron át tartó programsorozattal készül a szünidőre a Pingvin óvoda, amely minden héten más tematikájú táborral várja az óvodáskorú gyerekeket. A zöld héten a közeli természetből merítenek, a Szivárvány Cirkuszban és Darnyi Tamás Úszóiskolájában az ügyességüket tehetik próbára a táborlakók, míg a művészeti héten a zenére, a táncra és a kézművességre helyeznek hangsúlyt. A kínálatot a Kiskukta, a Mesejátszó és az Indián tábor teszi még változatosabbá.

A táborokról a www.pingvinovoda.hu oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

mm.