Dijozon_a_diakolimpian

Díjözön a diákolimpián

A kisdiákok győzni akarása óriási – ezt ezúttal az alsó tagozatos, 1–2. korcsoportos iskolások diákolimpia-úszásdöntőit figyelve tapasztalhatták meg a szurkolók. A gyerekek az élsportolók küzdőszellemével tempózták végig a medencehosszokat.
A lányok és fiúk közül néhányan több versenyszámban is az élen végeztek. Gulyás Marcell, a Jókai iskola másodikosa például hátúszásban, valamint a váltócsapat tagjaként első helyezést ért el, míg a gyorsúszók között második lett. „A hát a kedvenc számom” – adta talán élete első nyilatkozatát az ifjú tehetség, aki azt is elmondta, hogy az osztályával hetente egyszer jár úszni, ő emellett a TF uszodájában edz mindennap.
„Szerencsére nem nagyon kell noszogatni a diákjainkat, hogy sportoljanak” – árulta el a jókais versenyzők testnevelő tanára. Hajdú Attila általános tapasztalata az, hogy a gyerekek igénylik a mozgást, ezért is tartja rendkívül fontosnak a kerületben már évek óta működő mindennapos testnevelést.
Miközben a MOM Sport uszodájában az úszóversenyek zajlottak, a műfüves focipályán a diákolimpia 1–2. korcsoportosai kergették a bőrt. A kispályás focibajnokság negyedik helyén az Arany, a harmadikon a Tamási, a másodikon a Pannonia Sacra végzett, az első pedig a Virányos iskola csapata lett. Az érmeket – akárcsak az úszók díjait – Fonti Krisztina alpolgármester és Rétai Gábor, a Hegyvidéki Sportegyesület elnöke adta át.
„Nagyon örülök a fiam és az iskolája sikereinek, meg persze annak is, hogy ennyire pezsgő a hegyvidéki diáksportélet” – lelkendezett az egyik szülő, Imreh Péter, akinek fia, Botond a Virányos győztes csapatában focizott. Az édesapa megjegyezte, nagy hagyománya van a kerületi diáksportversenyeknek, egykor, Alkotás utcai iskolásként, neki is sok hasonló izgalmas élményben volt része. 

A diákolimpia úszásdöntőjének eredményei

Mellúszás, lányok: 1. Hábetler Sára (Kós), 2. Oláh Hanna (Tamási), 3. Ludányi Pap Eszter (ELTE). Mellúszás, fiúk: 1. Rácz-Farkas Benjamin (Kós), 2. Frányó Sebestyén (Jókai), 3. Bokorovits Bertalan (Virányos). Hátúszás, lányok: 1. Kónya Hanna (Kós), 2. Haffner Emma (Pannonia), 3. Márton Júlia (Kós). Hátúszás, fiúk: 1. Gulyás Marcell (Jókai), 2. Molnár Bence (Kós), 3. Csizmazia Szabolcs (Zugligeti). Gyorsúszás, lány: 1. Kónya Hanna (Kós), 2. Haffner Emma (Pannonia), 3. Szelle-Fábián Mira (Kós). Gyorsúszás, fiú: 1. Molnár Bence (Kós), 2. Gulyás Marcell (Jókai), 3. Csizmazia Szabolcs (Zugligeti). Váltó: 1. Jókai, 2. Kós, 3. ELTE, 4. Tamási.