Honlap_az_egeszsegert

Honlap az egészségért

Egészséges Hegyvidék címmel a kerület egészségügyi szolgáltatásait összefogó, elsősorban a betegségmegelőzést, illetve az egészségmegőrzést és az aktív életmódot népszerűsítő ingyenes lakossági programot indított az önkormányzat. Az országos összehasonlításban is egyedülálló, példamutató kezdeményezéssel kapcsolatos legfrissebb híreket május vége óta a www.egeszsegeshegyvidek.hu internetes honlapon követhetik nyomon az egészségükért tenni akaró hegyvidéki polgárok.
A weblap tervezésekor a hasznosságot és használhatóságot tartották szem előtt, hiszen az Egészséges Hegyvidék program csak akkor lehet igazán sikeres, ha a kerület lakói tudomást szereznek a különböző eseményekről, valamint megismerik azokat a szakmai anyagokat, amelyek segítségével egészségesebbé tehetik életüket. A portálon külön linkeken érhetők el a közeljövő eseményei, valamint a közérdeklődésre számot tartó orvosi cikkek és interjúk. Az utóbbiakat részben az önkormányzattal együttműködő egészségügyi intézmények szakemberei írják, de egyebek mellett ide kerülnek az Egészségesen a Hegyvidéken – Szabadegyetem előadásainak anyagai is.
Fontos szerepet kap az egészségmegőrzés menüpont, erre kattintva további tematikus szakszövegeket olvashatnak az érdeklődők, a galériában a legfrissebb események fényképei, a kapcsolat menüpontban a programban részt vevő intézmények címei, telefonszámai, a láblécen pedig a támogató partnerek logói találhatók meg. A gyors tájékozódást segíti a főoldalon elérhető nagyméretű kalendárium, amely napi lebontásban tartalmazza az éppen aktuális programokat.
Az elmúlt évben egyébként már több mint tizenöt honlapot készíttetett az önkormányzat saját óvodái, bölcsődéi, kulturális és egészségügyi szolgáltatói számára. Ennek köszönhetően a kerületi polgárok még jobban megismerhetik a hegyvidéki intézményeket, ráadásul a kapcsolatfelvétel is egyszerűsödött. Jelentős lépés volt a Kulturális Szalon weboldalának beindítása, amelynek különlegessége, hogy kialakítását az idősebb felhasználók igényeihez igazították.

(-os)