Kezdődnek az intézményfelújítások

A nyári szünetet kihasználva több oktatási intézményben végeztet el kisebb-nagyobb felújításokat az önkormányzat. Folytatódik a fűtésrendszer 2011-ben megkezdett korszerűsítése a Hegyvidéki Mesevár Óvodában. A fűtéscsövek és a radiátorszelepek cseréjét követően idén az épület alatt található hőközpont felújítása zajlik.
Ennek részeként modern, időjárás-követő elektronikát szerelnek be, kicserélik a szelepeket, a szűrőket és a szerelvényeket, valamint egy új, ötszáz literes melegvíz-tárolót építenek be. A gyerekek testi épségének védelme érdekében radiátorvédőket szerelnek fel itt is, valamint a Táltos Csikó tagóvodájában.
A Csikóban további fejlesztéseket is végeznek. A többi között befejezik a homlokzati nyílászárók tavaly megkezdett cseréjét, megújulnak az ereszaljak, a bejáratnál pedig előtetők készülnek.
Megoldódik a korábban sok gondot okozó csapadékvíz elvezetése a Tamási Áron iskolában, ahol a B és a D épületnél szivárgót alakítanak ki, illetve bővítik az ökokert felszíni csatornáit. Nagylélegzetű rekonstrukción esik át a Mészáros utcai felnőtt fogorvosi rendelő is, amelyet a fogorvosokkal összefogva modernizál az önkormányzat. Az energiahatékonyság javítása érdekében a rendelő új nyílászárókat kap, felújítják a gépészetet, valamint a betegeknek fenntartott vizesblokkokat.

(sm)