hvujsag-banner-hvonkormanyz

lapszamok_banner_kicsi

banner_kiadvany

hvujsag-banner-htv

hvujsag-banner-hegytortenet

HN_-_Pergo_ritmusok_lenduletes_eloadasok

Mint a korábbi években, ezúttal is komoly részt vállal a Virányosi Közösségi Ház a Hegyvidéki Napok programjának összeállításában és szervezésében. Herczeg Eszter, a Jókai Klub vezetője arról is beszélt, milyen újdonságok várhatók a korábbi évek megszokottan magas színvonalú produkciói közt.

HN_-_Mikor_fenyek_gyulnak

Magyarország első számú swing & boogie zenekarával, a Group 'N' Swinggel találkozhatunk a Gesztenyés kertben június 2-án 18.00-kor. Mihályi Réka énekes és Almási Attila pozan-, bariton-, szaxofonművész mesélt az együttesről, illetve arról, milyen lesz az a perc, mikor fények gyúlnak a színpadon itt, a Hegyvidéken.


HN_-_Dalokkal_szeliditenek

A Kárász Eszter nevével fémjelzett Mesezenekar különleges, interaktív mesekoncerteket ad gyerekeknek, akik különféle hangszerekkel ismerkedhetnek meg, és aktívan alakíthatják az előttük megelevenedő mesehősök kalandjait. A Hegyvidéki Napokon június 2-án 11.30-tól merülhetnek el a kicsik abban a varázslatos világban, amelyet a Gesztenyés kert színpadán teremtenek számukra. Kárász Esztert kérdeztük a részletekről.

A Kolompos együttes 1988-ban alakult, autentikus magyar népzenét játszik. Gyerekeknek muzsikál, óvodákban, iskolákban, gyermektáncházakban ismerteti meg a kicsikkel a népzene, a néptánc és a népszokások alapjait. Nagy Zoltánt, az együttes vezetőjét egyebek mellett arról kérdeztük, milyen programmal indítják a vasárnapi rendezvénysorozatot június 2-án 10 órakor a Gesztenyés kertben.

HN_-_Nem_vagyunk_misszionariusok

Szórakoztatni szeretnénk, nem téríteni – mondja Ferenczi György szájharmonika-virtuóz, a Rackajam vezetője, aki tisztelettel, de bátran nyúl a klasszikus és kortárs költők verseihez, valamint a magyar népzene gyöngyszemeihez, amelyeket a rock 'n' roll alapjain formál saját képére. A sokoldalú zenész és együttese június 2-án 19.30-kor lép fel a Gesztenyés kertben.

HN_-_Vilagsztarok_egy_ugrasnyira

A tavalyi, kereken nyolcméteres versenycsúcsot követően ismét nagy ugrásokat várnak a Sirály utcában immár végleges otthonra lelő budai Hopp-Parádé szervezői. A legjobb magyar atléták mellett a tervek szerint Afrika bajnokai is indulnak a nemzetközi távolugró-viadalon május 31-én délután.

HN_-_Sport_es_jatekok

A hagyományokhoz híven az idén is mozgalmas családi sportprogramok színesítik a Hegyvidéki Napok kínálatát. Izgalmasnak ígérkezik a diákolimpia távolugró-, kispályás foci- és úszódöntője, lesz vízilabda-mérkőzés és óriáscsocsó-bajnokság – erre még fogadják a csapatok nevezését –, míg a versenyekre érkező gyerekek kísérői előzetes regisztrációt követően ingyenesen használhatják a MOM Sport uszodáját.

HN_-_Vidam_bordalok_komoly_felkeszultseg

A Vivat Bacchus hat tagból álló a cappella énekegyüttes, egy angliai kirándulás alkalmával, 2001-ben alakult. Az első néhány évben, mondhatni, hobbiszinten működött. Műsorukat június 1-jén 22 órától élvezheti a Hegyvidéki Napok közönsége. A várható programról az együttes vezetőjével, Szentgyörgyváry Péterrel beszélgettünk.

HN_-_MARHAJO_fozoverseny

Pörkölt vagy paprikás, tokány, ragu vagy valami egészen más, a lényeg, hogy marhahúsból készüljön és bográcsban rotyogjon az a finomság a június 2-án 9 órakor kezdődő főzőversenyen a Gesztenyés kertben. Szabó Krisztina, az önkormányzat kommunikációs vezetője mondta el, mire készüljenek a versenyzők.

HN_-_Oruletes_Firkin_musor_varhato1

Péter János, a Firkin zenekar vezetője egyebek között arról is mesélt, hogyan sikerült pogózós fesztiválhangulatot teremteniük egy nyugdíjasbálban. Az ír zenei elemeket is használó folk-punk együttes június 1-jén 20 órakor lép fel a Gesztenyés kertben, ahol a jókedvet bizonyára firkinben mérik majd.

HN_-_Dijjal_jutalmazzak_a_legrendesebb_hazakat

Hamarosan kiderül, melyik társasházak vehetik át a Tiszta udvar, rendes ház című pályázatra benevezett, közös munkával újjávarázsolt kertekért járó díjakat: június 2-án 11 órakor a Gesztenyés kertben Pokorni Zoltán polgármester ismerteti a környezetszépítő verseny eredményét.

HN_-_A_meseken_keresztul_imadom_a_hegyvidekeket

Tövisházi Ambrussal, azaz Erik Sumóval beszélgettünk külföldi sikerekről, az Erik Sumo Bandről és arról, milyen különleges dj-szettel lepi meg június 2-án 12.30-kor – ahogy ő fogalmaz – azokat a „kis muksókat”, akik ellátogatnak a Gesztenyés kertbe.

HN_-_Szurovizsgalat_tetotol_talpig

A Hegyvidéken élők az országos átlaghoz képest sokkal jobban figyelnek egészségük megőrzésére. A betegségmegelőzést az önkormányzat is kiemelten támogatja, egyebek mellett térítésmentes szűrőprogramokkal. A következő egészségnapon – június 1-jén 10–15 óráig a MOM Sport csarnokában – az érdeklődők ismét átfogó képet kaphatnak egészségi állapotukról.

HN_-_Latvanyos_bemutatok

A rendőrség, a katasztrófavédelmi szervek, valamint a hivatásosok munkáját segítő civil önkéntesek tevékenységének legérdekesebb részleteibe enged betekintést az idei közrendvédelmi nap június 1-jén 10 és 18 óra között a Gesztenyés kertben.

1-4_Hegyvideki_Napok_2013

A Hegyvidéki Napok részletes programfüzete letölthető innen.

Apróhirdetés

Apróhirdetés-feladás kényelmesen otthonról, a nap 24 órájában már 2 partnerünkön keresztül.

Kedves Hirdetőink!
Hirdetési szándékuk esetén az alábbi linken részletesen tájékozódhatnak a XII. kerületi lap, a Hegyvidék újság:

- hirdetési árairól és kedvezményeiről,

- a megrendelhető hirdetési felületekről,

- technikai paraméterekről

- lapzárták és megjelenések időpontjairól.


A Hegyvidék újság 2019. évi hirdetési tájékoztatója