Vidam_folyosok

Vidám folyosók

Tartalmas és változatos műsorral köszöntötték a Fekete István Általános Iskola és Előkészítő Szakiskola tanulói az immár tizedik alkalommal megrendezett kiállítást, amelyen tíz hegyvidéki iskola napköziseinek alkotásaiból látható válogatás a polgármesteri hivatalban. Pokorni Zoltán a Hunniareg Pedagógiai Intézet és a Hegyvidéki Önkormányzat által közösen szervezett tárlat megnyitóján arról beszélt, mennyire fontos, hogy az iskolában olyan lehetőségek vegyék körül a gyerekeket, amelyeket szeretnek, mert akkor nagyobb örömmel járnak oda, és szívesebben, jobban is tanulnak.
Keveseknek adatik meg, hogy különóra helyett közpénzen tanulhassanak például gitározni – hívta fel a figyelmet a műsorban is hallott gitárjáték apropóján a polgármester, aki szerint ebben is nagy segítség lenne az egész napos iskola, ahol a lassabban haladó diáknak is elegendő ideje lehetne a fejlődésre. „Ennek jó példája látható a kerületi napközikben, amelyek nem »gyerekmegőrző hátsó udvarok«, hanem az iskolai nevelés fontos részei. Bizonyság erre ez a sok szép munka is” – mondta Pokorni Zoltán.
Boldizsárné Kovács Gizella, a Magyar Rajztanárok Országos Egyesületének titkára azt hangsúlyozta, hogy „a kisgyerekek alkotóereje határtalan, nekünk, felnőtteknek, csak az a dolgunk, hogy az alkotási folyamatot beindítsuk”. Kiemelte, hogy sok érdekes és értékes ötlettel találkozhat a néző. „A szellemes megoldások között több mestermunkát is láthatunk, például az épületek, illetve a Szent Korona makettjét. A kollektív képek pedig a gyerekek összetartását dicsérik” – hangsúlyozta, példaként említve a Hegyvidék Gyöngyszemei című helytörténeti tablót. A megnyitót követően Pokorni Zoltán polgármester könyvjutalmat és oklevelet adott át a napköziseknek.
Sokszínűség, szárnyaló képzelőerő és gazdag kifejezőkészség jellemzi a kiállított képeket, plasztikákat, amelyek közt csendéletet, terményekből ragasztott kollázst, papírszalagokból készült szobrocskát, WC-papír-gurigából épített polipot, égetett technikával, gyöngyfűzéssel, különböző anyagok ragasztásával készült kis műalkotásokat is találunk. Valamennyin érezhető készítője szellemes ötletessége, szinte határtalan kreativitása. A vidám, kedves kis összeállítás bizton számíthat a hivatali dolgozók és az ügyeiket intézni érkező hegyvidékiek figyelmére, szeretetére.

AI