Családi produkciók a rendhagyó Kós-gálán

Évről évre szép és tartalmas műsornak tapsolhat a közönség a Kós Károly Ének-zene Emeltszintű Általános Iskola (a Városmajori Gimnázium tagintézménye) gálaestjein. Különleges élményeket tartogatott az idei Művészeti Gála is, amelynek legnagyobb attrakciója a Mátyás király és az igazmondó juhász című népmese alapján készült színjáték volt.
A „zeneis” alsó tagozatosok, mintegy százhúsz diák kiváló összjátéka tette felejthetetlenné a Bodzsár Zsuzsa drámapedagógus rendezte, sodró lendületű darabot. A felső tagozat színjátszó szakkörös csapata ugyancsak emlékezetes alakítást nyújtott Petőfi komikus eposzának, A helység kalapácsának színpadi adaptációjában.
A MOM Kulturális Központban rendezett műsorban számos önálló családi produkciót láthattak a nézők, akik közt művészszülők – Áron László színész, Bójás István néptáncos, Forgách Péter mandolinművész, Hábetler András operaénekes, Komáromi István könnyűzenész, zeneszerző, Kónya István lantművész, Kovács Tünde népzenész, Nemessányi László basszusgitáros és Závodi Gábor könnyűzenész – gyermekeikkel, illetve gyermekeik osztályával léptek fel közösen. A zenekedvelő édesanyák és édesapák a közös éneklésből sem akartak kimaradni, közel húsz felnőtt közreműködött a Hraschek Katalin szervezte szülők–gyerekek vegyes kórus műsorában. Az est konferansziéjának szerepét szintén egy szülő, Nagy Anna egykori kormányszóvivő vállalta el fiával együtt.
„A szülők és gyerekek együttes munkájának öröme a Művészeti Gála” – fogalmazott köszöntőbeszédében dr. Szebedy Tas igazgató. Az intézményvezető arra biztatta a résztvevőket, éljenek bátran az öröm szabadságával, ami ugyanúgy a kezünkben van, mint a szabadság öröme. Csaladi_produkciok_a_rendhagyo_Kos-galan

z.