Járda- és lépcsőjavítások

Megkezdte a gyalogosútvonalak szokásos tavaszi hibajavítását az önkormányzat. A június végéig tartó munkálatok során elsősorban a lépcsők balesetmentesítését végzik el, míg a Hajnóczy József utcában több mint négyszáz négyzetméteres szakaszon újrarakják a térkő burkolatot.

A gyerekek biztonsága érdekében a Zugligeti Általános Iskola előtt visszakerülnek a helyükre a Szilassy út melletti földúton nagy sebességgel lehajtó kerékpárosokat megállásra kényszerítő, korábban megrongált, illetve hiányzó korlátok. A három csőkorlátot úgy helyezik el, hogy azok ne akadályozzák a gyalogosokat, ugyanakkor csak a bicikliről leszállva lehessen köztük áthaladni.
Nehezen jutnak fel a peronhoz a babakocsis anyukák a Béla király úti fogaskerekű-megállóban, ezért az önkormányzat úgy döntött, rámpát épít az állomáshoz. A feljárót úgy alakítják ki, hogy babakocsival is segítség nélkül használható legyen.
A következő hetekben több kerületi lépcsőn kezdődnek kisebb-nagyobb állagmegóvó javítások. A Ribizli, a Fodor, a Kakukk, a Sólyom, a Zsibói, a Zólyomi és a Zeke lépcsőn pótolják a burkolatok hiányzó darabjait, kicserélik a sérült fokokat és a kövezetet, illetve szükség esetén megerősítik a korlátokat. Nagyobb rekonstrukción esnek át a Széchenyi-emlékhely alatti lépcsők.
Murvás fedést kap a Maros utca 32. számú épülettel szemben lévő, parkolónak használt terület, míg a Hajnóczy József utcában több mint négyszáz négyzetméteren újrarakják a térkő burkolatot. A javításra azért van szükség, mert a nem megfelelő lejtés, illetve a felület egyenetlensége miatt a járdán nagy tócsákban megáll az esővíz.
Május végéig befejeződik a Sárospatak úti fekvőrendőrök szabványosítása. Ennek során a legújabb előírásoknak megfelelően alakítják át a sebességcsillapító bordákat, amelyeken a megengedett sebesség betartásával ezentúl a gépkocsik sérülése nélkül keresztülhaladhatnak az autósok.

(m.)