Pindur_Pandurok_a_Normafanal

Pindúr Pandúrok a Normafánál

A kerületi rendőrkapitányság Pindúr Pandúr-vetélkedőt rendezett a Normafa Óvodában, amin több mint hetven középső- és nagycsoportos gyermek vett részt. Az óvodások a játékos közlekedésbiztonsági versenyen KRESZ-feladatokat oldottak meg, valamint próbára tehették ügyességüket az udvaron kialakított kerékpáros pályán. Az eredmények azt mutatták, hogy a gyerekeket kiválóan felkészítették óvónőik.
„Nagy hangsúlyt helyezünk a biztonságos közlekedésre nevelésre” – mondta el lapunknak Purzsa Gáborné. Az óvodavezető megemlítette, környékbeli barangolásaik alkalmat adnak arra, hogy megtanítsák a gyerekeknek, mit jelentenek a közlekedési táblák jelzései, illetve melyek a biztonságos gyalogos közlekedés legfontosabb szabályai.
A vetélkedőt a rendőrkapitányság vezetője is nyomon követte a helyszínen. Hoffmann Kornél rendőr százados úgy vélte, a program nemcsak a közlekedésbiztonsági ismeretek átadása szempontjából, hanem amiatt is hasznos, mert az óvodások személyesen találkozhatnak egyenruhás rendőrökkel. Egy ilyen találkozás is igazolhatja számukra, hogy nem kell félniük tőlük, szükség esetén hozzájuk is segítségért fordulhatnak.

sz.