Ujrahangoltak_a_Zugligeti_Estet1

Újrahangolták a Zugligeti Estet

A tantestület westernszerelésben ropta a Gangnam style-t, a Zugligeti Gyermekkórus pedig a „Hangold újra!” tagjaival közösen adott ízelítőt a május 11-i, nagyszabású lemezbemutató koncertből. Minden eddiginél nagyobb sikert aratott az idei Zugligeti Est.

„Az életnek nézd a jó oldalát. A jó oldal mindig a Zugliget...” – így hangzik a Monty Python világhírű dalának, az Always Look on the Bright Side of Life-nak az újragondolása a Zugligeti Általános Iskola hatodikosainak előadásában. Az intézmény tanulói azonban nemcsak éneklésben, hanem prózában, modern táncokban, akrobatikában és színészi produkciókban is jeleskedtek a MOM-ban rendezett hagyományos Zugligeti Esten, amely talán minden eddiginél zajosabb sikert aratott.
"Örömmel látom, hogy az iskola tehetséges, szorgalmas, rátermett diákjai és szüleik, valamint a nevelőtestület együtt építi, erősíti közösségünket" – mondta boldogan Bernyák Adrienn igazgatónő. Hogy ez mennyire így van, azt az est fénypontja, a tantestület színpadra lépése is igazolta, ami feledhetetlen élménnyel gazdagította a közönséget. A tanárok kalapban, kockás ingben, farmerban és westerncsizmában mutattak be vadnyugati jeleneteket, majd – amikor már mindenki azt hitte, véget ért a produkció – hirtelen felcsendült PSY Gangnam Style című slágere, amire a pedagógusok a jól ismert táncos koreográfia interpretálásával örvendeztették meg a nézőket, akik állva tomboltak.Ujrahangoltak_a_Zugligeti_Estet2
"Először elállt a lélegzetem, aztán nem hittem a szememnek. Eszméletlenül jó volt!" – ámuldozott a nyolcadikos Kincső, aki immár nyolc éve vesz részt a Zugligeti Esteken, de szerinte ez az idei minden eddigit felülmúlt.
Azonban nem a Gangnam Style volt az egyetlen szenzáció az est folyamán. Ahogy arról már lapunk is beszámolt, a Zugligeti Gyermekkórus izgatottan készül a „Hangold újra!” című lemezbemutató koncertre, amelyet május 11-én tartanak szintén a MOM Kulturális Központban. A Zugligeti Est fináléjaként a közönség a Hangold újra! és a Barackfa című dalokat hallgatta meg Gergely Éva (ének), Doncsev András (az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, zongora), Nagy Gereben (gitár), valamint a Zugligeti Gyermekkórus közreműködésével.
E dalokkal, a tanárok táncos produkciójával és a diákok színvonalas előadásaival az idei Zugligeti Estet valóban sikerült újrahangolni. Azt, hogy az intézmény tagjai nem csupán egy közösséget, hanem szinte igazi családot alkotnak, mi sem bizonyítja jobban, mint a Zugligeti Iskola Alapítvány akciója, melynek során az est végére félmillió forintot sikerült összegyűjteni új padokra és fénymásolóra.

B. M.