Az_unnepek_ovodasszemmel

Az ünnepek – óvodásszemmel

Az ünnepekről mesélnek a hegyvidéki óvodások a polgármesteri hivatalban – igaz, nem szóban, hanem festmények, rajzok, ragasztott képek, különféle technikával létrejött művek segítségével. A kiállítás megnyitóján Fonti Krisztina alpolgármester arról beszélt, mennyire fontos az óvodák pedagógiai programjában a vizuális nevelés, mert általa – egyéni fejlettségi szintjüknek megfelelően – a kicsik képi, plasztikai kifejezőképessége, térbeli tájékozódása, színképzete is fejlődik.
„Az óvodai nevelés során fontos cél a gyerekek ízlésének formálása, esztétikai fogékonyságuk alakítása. A művészettel való találkozás észrevehetően javítja a kreatív teljesítményüket” – mondta az oktatásért is felelős alpolgármester.
A Hunniareg Pedagógiai Szolgáltató Budai Módszertani Központ hagyományt teremtett az évek óta megszervezett rajzversennyel és az elkészült művek bemutatásával. Az idei pályázaton is az önkormányzati fenntartású óvodák vettek részt, a lelkes munkát emléklappal és a gyerekeknek szóló ajándékokkal – könyvekkel, kifestőkkel – köszönte meg Fonti Krisztina mellett Sikota Krisztina, az önkormányzat oktatási és kulturális bizottságának elnöke, valamint Gilicze Zoltán, az oktatási iroda vezetője. A megnyitót a Normafa Óvoda Tavasztündér című előadása tette még kedvesebbé és élővé.

i.