Hegyvidéki plakátművészek Aradon

Három olyan plakáttervezéssel is foglalkozó művész él a Hegyvidéken, akinek a munkái országosan is elismertek. Az ő alkotásaikból szervezett kiállítást a Hegyvidéki Önkormányzat és a Hegyvidék Galéria Aradon.

Az aradi művészetbarát közönség Árendás József, Pócs Péter és Orosz István hegyvidéki grafikusművészek munkáiból összeállított válogatást láthat novemberben.A tárlat megnyitóján Bognár Levente, Arad alpolgármestere mondott köszöntőt.
Beszédében hangsúlyozta, mennyire fontos az ott élő magyarság kulturális élete szempontjából az anyaországi magyar művészek bemutatkozása. Kiemelte, hogy ebben a XII. kerület az élen jár, hiszen nem ez volt az első művészeti együttműködés a kerület és Arad között.
A kiállítást Fonti Krisztina hegyvidéki alpolgármester nyitotta meg, aki a művészek méltatása mellett kifejezésre juttatta abbéli reményét, hogy a Hegyvidék és Arad között meglévő kulturális kapcsolat a továbbiakban is sikeres lesz, és mindkét helyen a jövőben is folytatódnak a művészeti programok.
Mind a Hegyvidék, mind az alkotók számára jelentős eredmény, hogy a XII. kerületi plakátművészek kiállítása bekerül a pályázati forrásokból megvalósított nagyszabású aradi művészeti biennále programjai közé, valamint helyet kap az ebből az alkalomból megjelenő katalógusban is.

B. A.