Tanc_a_Hegyvideken

Tánc a Hegyvidéken

Nyolc éve működik a Hegyvidék Sportegyesület táncszakosztálya, amely ez idő alatt sok száz gyermeket és fiatalt ismertetett meg a modern és klasszikus táncok legszélesebb palettájával. Az idei tanévtől, a kerületben élők igényeihez igazodva, új helyszíneken és időpontokban, valamint neves oktatókkal várják az érdeklődőket.

A magas szintű oktatás biztosítása mellett a közösség építését, valamint az egészséges életmódra nevelést is feladatának tekinti a Hegyvidék Sportegyesület (HSE) táncszakosztálya. „A tánc valamennyi izmot és ízületet megmozgatja, fejleszti a ritmusérzéket, kiváló tartásjavító, ráadásul nem csupán a testet, hanem a szellemet is pallérozza. Ezáltal erősíti az önbizalmat és magabiztossá tesz” – sorolta Szőllősy Előd szakosztályvezető, aki latin-amerikai versenytáncosként több országos bajnoki címet szerzett.
A HSE 6 éves kortól, korosztályonként külön edzésprogrammal, egészen 18 éves korig fogadja az érdeklődőket. A táncok között megtalálhatók a hiphop, a jazz, a showtánc és az ezekhez kapcsolódó klasszikus és modern irányzatok, az idősebbek az alapok elsajátítását követően látványos koreográfiákat is megtanulhatnak, a haladók számára lehetőség nyílik különböző fellépéseken, versenyeken való részvételre.
Méghozzá a sikerélmény ígéretével, hiszen a hegyvidéki tánccsapatok az évek során több arany-, ezüst- és bronzérmet szereztek a különféle területi és országos megméretéseken. A HSE táncszakosztálya szervezi az év egyik legnagyobb országos moderntáncversenyét, a Hegyvidék Moderntánc Kupadöntőt és Nemzeti Moderntánc Gálát, amelynek látványos show-műsorában a legjobb hazai táncosok mellett hírességek is fellépnek.
Garanciát jelent a magas színvonalú munkára, hogy az idei tanévben több országos bajnokkal és világbajnokkal bővült az oktatógárda. Immár a Hegyvidéken dolgozik Horváth Zoltán, aki az egyik televíziós tehetségkutatóból is ismert Quantum XXL nevű formáció frontembere, egyéni és csapat-világbajnoki címek tulajdonosa. Tanítványai közül többen értek el kiváló eredményeket országos és nemzetközi versenyeken. Rajta kívül szeptembertől a tanárok csapatát erősíti Fényes Mihály szakedző, országos bajnok és Fekete Andrea táncpedagógus, aki kisgyermekeket tanít.
Jelenleg öt tanfolyam zajlik a XII. kerületben. A 6–10 éves korosztály szerdánként 16.30–18.00 óráig a MOM Kulturális Központban Fekete Andrea vezetésével sajátíthatja el a hiphop és a moderntánc alapjait. Kedden és csütörtökön 18.00–19.00-ig Fényes Mihály a 10 év felettiekkel, valamint igény szerint fiatalabb középhaladókkal foglalkozik. Szintén kedden és csütörtökön 16.00–17.00 között Horváth Zoltán tart órákat a MOM Sportban. A showtánc iránt érdeklődők számára Balázs Márta táncpedagógus vezetésével a MOM Kulturális Központban kedden 17.00–18.00 és csütörtökön 16.00–17.00 óra között, valamint a Jókai Klubban kedden 17.00–18.00 és csütörtökön 17.30–18.30 között tartanak órákat.

em.